Esimene e-kiri tuli juba enne, kui möödunud nädala Pealtnägija lõppes, kell 20.53. "Äsja jooksis lugu sellest Elisha da Souzast. Kui seda märkasin, olin alguses ahastuses, sest kevadel juhtus minuga sama lugu. Sain temaga MSNi kaudu tuttavaks ja ta lubas igasuguseid asju teha. Kui end veebikaamerast näitasime, hakkas ta aina rohkem nõudma - kuni masturbeerimiseni - ning lubas saata videod meist sõpradele."

Vaid hetk varem oli üks Viljandi pere rääkinud saates, kuidas nende 14aastane poeg Sten Kalma langes oma kodus Hispaania neiuna esinenud netiahistaja ohvriks. Tema väljapressimine etendas kardetavasti väga suurt rolli seitsmenda klassi poisi enesetapus. Lõigu lõpus kutsus poisi tädi, Miss Estonia 2004 Sirle Kalma rahvast üles veebiperverdist infot andma ja pani välja sümboolse pearaha.

Keegi ei aimanud, millised mastaabid missi vendetta võtab. Selle teisipäeva seisuga oli spetsiaalselt loodud veeblilehe http://pedofiil.politsei.com/ kaudu tulnud üle 350 kirja ja pearaha kasvanud annetuste abiga ligi 30 000 kroonini.

Infot ja raha laekub juurde seda enam, et loo Viljandi koolipoisi suitsiidist ja ebatavalisest kampaaniast korjas üles uudisteagentuur France Presse. Tänaseks on seda tsiteeritud Lätist Lõuna-Aafrikani.

Esimesena reageerivad pärast saadet ohvrid. Mõni on hästi koostööaldis ja avameelne, teised eelistavad jääda anonüümseks ning napisõnaliseks. Nende lood on detailides erinevad, kuid skeem kordub. Netis (üldjuhul Rate'is) tekib tutvus hispaanlannana esinenud preiliga (tihti Elisha da Souza nime all), kes saadab endast poolpaljaid pilte, mõnel juhul ka videoklipi striptiisist. See on lõks, et poiste hormoonid möllama panna.

"Hispaanlanna" tahab, et nooruk näitaks vastutasuks ennast. Üllatavalt paljud poisid seda tegidki. Lubades üha erutavamaid enesepaljastusi, õhutab "hispaanlanna" poisse isegi veebikaamera ees masturbeerima. Kui ohver end alasti võttes kompromiteerib, järgneb väljapressimine.