Ametlikult avatud ja pidevalt täienevate katseprojektiga testitakse ja kontrollitakse võimalusi STORKi platvormi  ja olemasolevate teenuste ühendamiseks.

STORKi kaasesimees, Torino polütehnikumi professor Antonio Lioy selgitab katseprojektide raames tehtud töö mõju avalikele teenustele juurdepääsule: „Katseprojektid tõendavad kodanikele ja ametiasutustele, et e-valitsuse teenuste puhul on eIDde koos toimimine võimalik. See näitab, kui suure lisandväärtusega on kodanike jaoks võimalus kinnitada elektrooniliselt oma identiteeti kaitstud, turvalises ja konfidentsiaalses keskkonnas." 

„eID raamistik säästab riigi raha, vähendab nii valitsuste kui ka kodanike ajakulu, vähendab väärkasutamise ja pettuse riski ning loob hulgaliselt võimalusi. See on üks samm lähemale piirideta ELi turule," lisas ta. 

STORKi teine esimees, vanemnõunik Arvid Welin Rootsist lisab: „STORKi kontseptsioon võib olla oluliseks hüppelauaks ka erasektori ettevõtetele, kes saavad välja töötada uusi ärimudeleid, tuginedes turvalisele piiriülesele kodanike autentimisele."

Alates tänasest  on avalikult kättesaadavad kuus pilootprojekti: elektrooniliste teenuste piiriülese autentimise projekt „Cross border Authentication for Electronic Services", turvalisemate veebivestluste projekt „Safer Chat", õpilaste liikuvust käsitlev „Student Mobility", piiriülese e-edastuse projekt „Cross Border eDelivery", aadressi muutmise projekt „Change of Address" ning komisjoni teenustele keskenduv projekt „Commission Services". Projekti kaasrahastab ELi konkurentsivõime ja uuendustegevuse raamprogrammi info- ja sidetehnoloogia poliitika toetusprogramm.