24. mail on ETV eetris traditsiooniline suurdebatt, kus osalevad kõik Euroopa Parlamendi valimistel osalevate erakondade esinumbrid. Küsisime, kas vaatamata ETV reeglitele oleks erakonnad ise nõus, et Tarand on ühe laua taga Andrus Ansipi, Marju Lauristini, Tunne Kelami ja Edgar Savisaarega... Vastused olid kavalad ja kõik pugesid juriidika taha, et Tarandiga ei peaks koos väitlema.

Martin Kukk, Reformierakond: "Eurodebattide korraldamine on antud juhul Rahvusringhäälingu teha. Seega on ka saate formaatide küsimused nende otsustada ja põhjendada. Toetan ajakirjandusvabadust, seega minu hinnangul ei ole kohane poliitikutel hakata saadete formaate kiitma või laitma."

Jaak Allik, SDE: "Teatavasti on ERR sõltumatu avalik-õiguslik organisatsioon ja SDE-l on erakonnana kohatu sekkuda avalik-õigusliku rahvusringhäälingu reeglitesse. ERR nõukogu liikmena olen nõus, et Indrek Tarandi osavõtt erakondade esinumbrite debatist kindlasti tõstaks selle debati sisukust, kuid demokraatlike valimiste ja valimisdebattide korraldamisel on paraku kindlad mängureeglid ning valimiseelsel perioodil on üheks neist kandidaatidele võrdsete võimaluste loomine avalik-õigusliku eetri kasutamisel. ERR nõukogu leidis konsensuslikult, et võrdsed võimalused peavad olema kindlustatud nii erakonnanimekirjadele omavahel kui üksikkandidaatidele omavahel. See on ka saavutatud. Paraku on uute valimiste eel kõik kandidaadid võrdsel stardijoonel ja me ei saa arvestada ei erakonna ega ka üksikkandidaadi poolt eelmistel valimistel kogutu häälte arvu. Põhjendust, miks eelistada ühte üksikkandidaati teistele üksikkandidaatidele, pole võimalik tuletada eelmiste valimiste resultaatidest, kasvõi seepärast enamik üksikkandidaate eelmistel valimistel ju ei osalenud. Juhin tähelepanu ka sellele, et enamik seekord lahtistes erakonnanimekirjades kandideerivaid isikuid ei oma mingit võimalust avalik-õigusliku ringhäälingu eetris debateerimiseks, sest kehtiva korra kohaselt ei saa keegi kandidaatidest võimalust osaleda debattides rohkem kui üks kord ning see võimalus on Indrek Tarandile nagu ka teistele üksikkandidaatidele garanteeritud."

Gerrit Mäesalu, IRL: "Valimisdebattide läbiviimine ja planeerimine on ERRi juhtkonna pädevus ja
IRL sellesse ei sekku."

Priit Toobal, Keskerakond: "Kuna tegemist on valimistel osalevate erakondade esinumbrite debatiga, siis ei näe ma võimalust, kuidas üksikkandidaat saaks selles osaleda. Kui Indrek Tarandile selline luba anda, siis peaks seda võimaldama ka ju kõigile teistele üksikkandidaatidele – sest mille poolest on kehvemad näiteks Kristiina Ojuland, Silver Meikar või Tanel Talve? ERRi valimiste kajastamise korras on püütud leita parim võimalik kompromiss, sh on kavas eraldi teledebatt üksikkandidaatidele. Mis puudutab aga Indrek Tarandit kui poliitikut, siis pole Keskerakonnal tema vastu midagi – mäletatavasti esitasime Tarandi ju 2011. aastal kandidaadiks presidendi ametikohale."

ETV debatt on 24. mail, valimised 25. mail.