Tiigrihüppe Sihtasutuse ja Audentese erakool korraldavad lasteaedade vanimatele (6-7 aastastele lastele) rühmadele õppekäikude sarja projekti „Targalt internetis“ raames.

Õppekäigul antakse lastele esmased teadmised internetist ja arvutisuhtlusest, täidetakse töölehti ning vaadatakse õpetlikke multifilme netilammastest.

Tiigrihüppe Sihtasutuse „Targalt internetis“ internetiturvalisuse projektijuhi assistendi Triin Kanguri sõnul on projekti eesmärk noorte hulgas propageerida teadmisi ja oskusi, kuidas internetis suheldes hästi toime tulla. „Kuna lapsed alustavad internetikasutust juba eelkoolieas, siis on oluline, et see teave jõuaks nii nende kui ka lapsevanemateni. Interaktiivses töötoas anname lastele mängude ja „Netilammaste“ multifilmide abil lihtsaid näpunäiteid, missugust infot võib endast teistele jagada ja mis oleks mõistlik enda teada jätta“, iseloomustas Kangur lasteaialastele suunatud koolitust.

Õppekäigu teises pooles saavad lapsed treeneri juhendamisel sportida Audentese spordikompleksis.

Õppekäigud toimuvad kuni 2012. aasta aprilli lõpuni ning sellel osalemine on lasteaedadele tasuta. Info registreerimise kohta on üleval „Targalt internetis“ internetilehel ja Audentese erakooli veebis.

Projekti „Targalt internetis“ viivad ellu koostöös Lastekaitse Liit, Tiigrihüppe Sihtasutus, Lasteabitelefon 116 111, Politsei- ja Piirivalveamet ning Sotsiaalministeerium. Projekt on finantseeritud 75% ulatuses Euroopa Komisjoni programmi „Safer Internet“ poolt.