Esimeseks sammuks kahe kooli õpilasperede ühendamisel oli koolide hoolekogude eestvõttel teisipäeval ja kolmapäeval toimunud tutvumine, mille käigus vahetati koolide vahel õpilasi, kirjutab Postimees.

Katleri põhikooli hoolekogu esimees Vello Vaher ütles, et naaberkooli kaema tulnud õpilased said võimaluse kohalikega tutvuda ja otsustada, kas nad tahaksid seal jätkata.

Vaheri sõnul jagatakse nii vanematele kui lastele välja ankeedid, millele nad saavad kirjutada oma arvamuse, samuti kogutakse vanemate toetusallkirju. Lastelt küsitakse ka seda, mis täpselt neile teises koolis meeldis või mitte. Vaher usub, et koolide ühendamiseks saadakse kokku vähemalt 500 toetusallkirja.

Vaheri andmetel sooviks samas keskkoolis jätkata ka mitmed pärast põhikooli lõpetamist mujale läinud õpilased.

“Meie koolides käivate laste arv on vähenenud seni just linna haridusameti poolt mitu aastat levitatud kuulujutu tõttu, et koolid pannakse kohe kinni,” ütles Vaher. “Seepärast ongi vanemad lapsed aegsasti mujale viinud.”

Vaher ütles, et ainsas suuremalt jaolt eestlastega asustatud Lasnamäe piirkonnas — Katleris — kooli sulgemine on imelik. Samas kõrval Alveri tänavas kerkivad munitsipaalmajad, mille elanikud soovivad tulevikus samuti lapsi kodu lähedal koolitada.

“Linnavalitsuse otsus ei pruugi olla lõplik, kuid selle ümberlükkamiseks peavad olema selged argumendid,” ütles abilinnapea Margus Allikmaa. “Vaja on kõigi lastevanemate ühist otsust, ratsionaalsust, mitte emotsionaalsust.”

Tondiraba ja Katleri koolide sulgemise alates järgmisest õppeaastast otsustas Tallinna linnavalitsus möödunudnädalasel istungil, põhjenduseks viimastel aastatel järsult langenud õpilaste arv. Katleri põhikoolis on 258 ja Tondiraba keskkoolis 330 õpilast.