„Ma ei saa öelda, et mind Valdese eest ei hoiatatud,” ütleb perearst Kai Soop, kes käis ärimehega kohut. „Hoiatati küll.”

Kai Soop alustas perearstina tööd Margus Valdese rendiruumides Narva mnt 50 ajaloolises apteegimajas oktoobris 2002. Sissekolimisel polnud seal vett ega kütet. Vastavalt lepingule pidanuks olema, kuid Valdes lubas, et kõik saab korda. Noorele perearstile tundus, et mis seal ikka, paari nädalaga saavad olmemured lahendatud. Ent võta näpust.

See oli pediaater Kai Soobi esimene töökoht perearstina ja esimene katse tegutseda iseseisva ettevõtjana (perearstid on teatavasti ettevõtjad).

Arsti vastuvõtule kekslesid patsiendid üle ehitustandri, kus oli külm, sest polnud kütet, ja kus ei saanud tualetis käia, sest torud olid jäätunud. Valdese esitatud arved said siiski tasutud. Valdes ei toonud majja vett ega kütet, küll aga käivitas oma telefonikeskjaama, et müüa perearstidele sideteenust. Lisaks Kai Soobile oli majja kolinud veel teinegi perearst  — Nadežda Karjagina. Temal oli võimalus isegi kaks nädalat elektrita tööd teha.

Samal ajal kirjutasid ajalehed, et armsasse puumajja, kus oli 1873. aastast tegutsenud apteek, tuleb tervisekeskus. Paljudele linnakodanikele jäi mulje, et linn hoolitseb, et ajaloolises hoones jätkataks meditsiiniga seotud teenuste pakkumist. Praegu viitavad hoolikalt kinni kleebitud akendel ilutsevad ahvatlevas poosis striptiisitaride fotod hoopis teist laadi teenustele.

„Järgmisel suvel võtsin advokaadi ja tema andis nõu, et loobugu ma Valdesega võitlemast ja otsigu endale uus pind,” räägib Kai Soop. Välja kolides oli tal mõõt nii täis, et ta jättis maksmata lahkumise deposiittasu ühe kuu rendi jagu. Sellelt hakkasid Valdese rõõmuks tiksuma viivised.