Võsa bravuurikas väljatoomine Keskerakonna Rakvere valimisnäona aasta jagu enne kohalikke valimisi on väike näide, mis tasemel elu tegelikult käib — hoolimata erakondade jutust sisedemokraatia ning arenenud poliitilise kultuuri kohta.

Õieti ei tea Keskerakond ise ka, kas menusaatejuht Peeter Võsa (41) juba on nende Rakvere linnapeakandidaat või pole, sest Keskerakonna peasekretär ja kohalikud parteijuhid Rakverest annavad sellest täiesti vastukäivaid selgitusi.

Peasekretär Priit Toobal kinnitas telefoniusutluses valju ja selge häälega, et Peeter Võsa on Keskerakonna linnapeakandidaat 2009. aasta kohalikel valimistel Rakvere linnas, ning kandideerib partei nimekirjas ka Rakvere volikogusse — ehkki kõik pole veel lõplikult paberil vormistatud.

Keskerakonna Rakvere linna osakonna esimees Marek Leemets rääkis aga Ekspressile ettevaatlikumalt hoopis seda, et Võsa on ainult üks võimalik kandidaat ning osakond pole määranud isegi kuupäeva selle koosoleku toimumiseks, millel linnapeakandidaati kinnitada.

“Otsime ka teisi variante,” sõnas Leemets.