Infoagentuur 24.KG teatel on endises liiduvabariigis nüüd muu hulgas keelatud nii poliitilist kui ka muud laadi massiüritused. Mõningate allikate väitel kehtib eriolukord vaid Biškekis. Algselt soovisid rahvasaadikud vaid komandanditunniga piirduda.

Pealinna tänavatel jätkuvad aga kokkupõrked meeleavaldajate ja korrakaitseorganite vahel. Tänavale on toodud ka soomustehnikat ja erimiilitsa üksusi, kasutusel on heligranaadid, kummikuulid ja pisargaas.

Miilitsal ja sõjaväelastel õnnestus valitsusvastased suruda valitsuse residentsi juurest eemale, kuid rahvamassi laiali ajada ei suudetud.

Miilits valitsushoonet kaitsmas

Opositsioon on tulnud tänavatele ka teistes Kõrgõzstani linnades. RIA Novosti andmetel on valitsusvastastes kokkupõrgetes sadakond kannatanut. Teatatakse ka kahest ohvrist, Associated Press räägib neljast hukkunust.

Rahutused vabariigis puhkesid 6. aprillil Talasi linnas ja on seotud valitsuse 17. märtsi ultimaatumi täitma jätmisega. Opositsioon nõuab mitmete kommunaaltasude tühistamist ja president Bakijevi sugulaste tagandamist kõrgetest riigiametitest.

Kõrgõzstani SRÜ partneri Venemaa valitsus on kutsunud Biskekki tekkinud kriisi rahumeelselt lahendama.

Kõrgõzstani asuvad vene väed säilitavad neutraliteeti ja ei sekku sündmustesse, teatas Interfaxile allikas Kanti õhuväebaasis. Kõik puhkused on tühistatud ning üksused on viidud kõrgendatud lahinguvalmidusse.