Käsiraamatu saavad kõik Eesti üldhariduslikud päevakoolid ning kutsekoolid, sealhulgas saab 96 kooli venekeelse trükise, teatas ETAle haridusministeerium. Iga kool saab 15-25 käsiraamatut. Koolidele kingitavate “Ränduri aabitsate” kogumaksumus on ligi 140.000 krooni, millest 20.000 krooni tasub haridusministeerium ning ülejäänu Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK).

“Ränduri aabitsat” on võimalik kasutada koolides lisamaterjalina ning selle on heaks kiitnud haridusministeeriumi loodusõpetuse ja geograafia ainenõukogud. Trükise autor ja koostaja on ajakirjanik ning endine Riigikogu liige Juhan Aare.

Täna annab Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) peadirektor Andres Onemar haridusminister Tõnis Lukasele Rõngu koolis raamatuid üle.

Rohkem kui 14.000 “Ränduri aabitsat” jõuavad RMK töötajate abil selle nädala jooksul kõikidesse Eesti alg- ja põhikoolidesse, gümnaasiumidesse ning kutsekoolidesse.

“Looduse tundmaõppimist, keskkonnaharidust tuleb pidada ülioluliseks, sest igal inimesel on vaja õppida, mõistmaks loodust, ühiskonda ja kultuuri ning nendevahelisi seoseid. Selle käsiraamatuga tahame juhtida koolilapsi avastustele, uutele teadmistele, austusele ja hoolele looduse ja keskkonna suhtes,” ütles Andres Onemar.

“Riikliku õppekava järgi on üldhariduskoolides neli läbivat teemat, millest kahte — keskkond ja säästev areng, turvalisus — kõnesolev raamat käsitleb,” ütles riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse õppekavade osakonna peaekspert Imbi Henno.

“Ränduri aabits” kirjeldab ja selgitab Eestis välja kujunenud igaüheõiguse põhimõtetest ja tavadest tulenevaid käitumisreegleid, mis määravad kindlaks igaühe õigused ja kohustused looduses viibimisel, loodusandide korjamisel, looduslike materjalide kasutamisel ning kogumisel.