Andres Agasild arvutifirmast Helmes arvas, et viirus on nakatanud väga palju firmasid kogu Eestis, nii et üht või teist ettevõtet eraldi välja tuua pole mõtet. Helmese arvutid said nakkuse partnerite saadetud elektronpostiga, sest teadaolevad viirusetõrje programmid ei suuda “ILOVEYOU” viirust avastada. Helmese serverid töötavad, tegeldakse viiruse tekitatud kahjude kõrvaldamisega.

Ühispanga pressiesindaja Eero Raun ütles DELFIle, et nende töötajad on instrueeritud, ning kahtlasi e-maile ei avata. Hoolimata sellest jõudis viirus siiski ka nende arvutivõrku. IT hooldus hoiab olukorda kontrolli all. Kokkuvõtted sellest, kui palju viirus kahju jõudis teha on alles tegemisel. Rauna sõnul ei ole panga igapäevane töö häiritud, klientide teenindamist väike segadus ei häiri.

Eesti Ekspressi ITjuht Anti Kreem ütles DELFIle, et nende mailiserver on hetkel maas. Arvutiviirus nakatas vaid mõnda arvutit. Eesti Ekspressi värske number sai õnneks eile valmis. Praegu tegeldakse võimalike vigade kõrvaldamisega.

Tallinna Soojuse pressiesindaja Diana Kuke sõnul nakatusid neil viirusega praktiliselt kõik arvutid. Kukk tunnistas, et ta avas heauskselt saadetu maili ning seetõttu on tahtmatult saatnud viirust laiali paarikümnele inimesele. Soojuse tootmine Tallinnas jätkub.

Reval Hotel Groupi info-turundusjuht Laura Pastarus tunnistas DELFIle, et nende arvutid on viirusest nakatatud, praeguseks on nakkuse saanud masinad välja selgitatud ja tegeldakse tõrjetöödega. Hotellide töö pole segatud, sest igapäevast elutegevust tagavad võrgud pole üldkasutatavasse internetti ühendatud.