Keskkriminaalpolitsei süüdistusega on oli antud kriminaalasjas kohtu all Boriss Denissov, German Pjankov, Aleksandr Gruško, Valeri Bubnov, Vitali Makarenko, Aleksandr Volosevitš, Andrei Bergman, Aleksandr Nekrilov, Dmitri Kondrašin ja Georgi Muradov. Neist Denissov, Makarenko ja Muradov viibivad vahi all.

Denissovi mõistis kohus süüdi suureulatuslikus salajases varguses, kuritegelikku rühmitusse kuulumises ning mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis isiku poolt ja kui sellega põhjustati raske kehavigastus.

Pjankovi, Gruško, Bubnovi, Makarenko, Volosevitši, Bergmani ja Kondrašini mõistis kohus süüdi suureulatuslikus salajases varguses ning kuritegelikku rühmitusse kuulumises, Nekrilovi võõrasse sõidukisse tungimise katses ning Muradovi suureulatuslikus salajases varguses.

Muradovile (23) mõistis kohus viieaastase ning Denissovile (36) ja Makarenkole (28) kolmeaastase vangistuse, ütles linnakohtu pressiesindaja Aet Truu ETAle. Ülejäänud kohtualustele mõistis kohus tingimisi vabadusekaotused.

Kümneliikmeline jõuk mõisteti süüdi aastatel 1995-1997 ligi 200 auto varastamises. 1997. aasta septembris ja oktoobris pidas politsei kinni 12 kahtlustatavat, kellest kohtu alla anti kümme isikut.

Mehi süüdistatakse üle 200 sõiduauto varguses, enamikus olid need dz^iibid, Audid ja BMWd. Kokku süüdistatakse kohtualuseid ligi 20 erinevas kuriteoepisoodis, mille eest võib kohus mehi karistada kuni kaheksa-aastase vanglakaristusega.

Keskkriminaalpolitsei uuris antud kriminaalasja ligi kaks ja pool aastat ning esitas meestele süüdistuse 2000. aasta jaanuaris. Politsei teatel koosneb varaste jõuk venekeelsetest inimestest, kes kõik on oma ala spetsialistid.

Grupeeringult saadi kätte kaks 1000-2000 dollarit maksvat seadet, mis blokeerisid autode valvesignalisatsiooni. Kuna immobilaiserit ja muid moodsamaid turvaseadmeid ei suudetud blokeerida, spetsialiseerus jõuk 1990. algul toodetud autode varastamisele.

Autosid varastas jõuk peamiselt Eestist ja Venemaalt saadud tellimuste põhjal. Ühe auto varastamisega oli korraga seotud kolm inimest ja hästi ettevalmistatud vargus ei kestnud üle minuti.