Kohtunikud võivad UEFA ettekirjutuse kohaselt aktsepteerida mängijate spontaanset frustratsiooni, kuid peavad koheselt pallurit karistama, kes näitab oma sõna või teoga üles lugupidamatust kohtuniku suhtes.

Eriti tähelepanelikult peavad kohtunikud jälgima pallurite lubamatut käte ja küünarnukkidega tõuklemist ning karistusalas ründajate kinnihoidmist ja lükkamist.

Kohtunikel on soovitatud koheselt näidata punast kaarti, kui mängija kasutab liigseid jõuvõtteid. Ka käte ja küünarnukkidega löögid võivad kaasa tuua kohese mängust eemaldamise.

Kohtunikud peavad UEFA reeglistiku kohaselt väga tähelepanelikult jälgima ka simuleerimist, et mängu kontrolli all hoida.

Kui kohtuniku ümber koguneb protestima hulk mängijaid, on vilemehel õigus kõigile neile kollane kaart anda. Karmi joont peavad kohtunikud hoidma ka treeneritega, kes nende vilepartiile mängu ajal väljuhäälselt tähelepanu juhivad.

Lisaks tahab UEFA pärast mänge videokorduste põhjal ebasportlikult käitunud ja simuleerinud jalgpallurid välja selgitada ning neile hiljem kollase kaardi anda.

Jalgpalli EM-finaalturniir toimub Austrias ja Šveitsis 7.-29. juunini.