Kohtla Järve Soojuse nõukogu kutsus tagasi ettevõtte juhatuse esimehe Alo Streimanni ning juhatuse liikmed Priit Rohumaa ja Toomas Kooviti.

Ettevõtte juhatuse liikmeks ja finantsdirektoriks kinnitati Henri Toompere.

Ettevõtte teatel oli tagasikutsumise põhjuseks kontrolli käigus tuvastatud heade raamatupidamistavade eiramine.

"Mõnede kulutuste puhul ei suutnud juhatus nõukogule esitada piisavaid põhjendusi nende seotusest ettevõtte majandustegevusega," teatas Kohtla-Järve Soojus.

Nõukogu tunnustas positiivselt juhatuse poolt algatatud reformide käigus läbi viidud muutusi, kuid avastatud finantsdistsipliini rikkumiste tõttu ei pidanud võimalikuks senise juhatuse töö jätkamist.

Nõukogu liige Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive ütles BNS-le et nõukogu otsus oli üksmeelne.

Liive sõnul ei soovi nõukogu ettevõtte vabastamise aluseks olnud tehinguid üksikasjalikumalt kommenteerida, kuid nende hulgas on põhjendamatud kulutused teistel Eesti firmadelt ostetud teenuste näol, samuti üks välisreis.

Liive lisas, et ettevõtte nõukogu jääbki kaheliikmeliselks, täita tuleb nüüd veel tootmisdirektori ametikoht.

Ajakirjanduses on ametist vabastatud juhatuse esimehe Alo Streimanni tehinguid seostatud Keskerakonna valimiskampaania rahastamisega.

Streimann ise on finantsrikkumisi eitanud, nimetades ettevõtte seostamist Keskerakonnaga ja Tallinna Soojuse ümber toimuvaga jamaks.

"Me ei näe mingeid kardinaalseid rikkumisi. Ise ma arvan, et oleme juhtimisega hästi hakkama saanud ja majandustulemused seda ka kinnitavad," ütles Streimann varem BNS-le.

Kohtla-Järve Soojuse juhatuse esimees Toomas Niinemäe on on töötanud AS-i Estravel juhatuse esimehe ja tegevdirektorina, hotelli Viru direktorina ning olnud AS-i Eesti Fosforiit ja AS-i Kristiine Kinnisvara juhatuse esimees.

Niinemäe on Eesti Tööstuse ja Tööandjate Keskliidu ja EVEA juhatuse liige.

AS-i Kohtla-Järve Soojus omanikud on 59,2 protsendi ulatuses Eesti Energia ja 40,8 protsendi ulatuses Kohtla-Järve linnavalitsus.