Maakonnalehtedes on ilmunud reklaampindadel Kreitzbergi toetusgrupi avaldus, samuti näidatakse pühapäeval tasulise poliitilise reklaamina temast portreefilmi.

Keskerakonna abiesimees Sven Mikser ütles BNS-ile, et varane alustamine ei tähenda loodetavasti sügiseks mahakäimist. “Kampaanial on erinevad faasid, näiteks fooni loomine, eraldi teemade välja toomine. Arvesse tuleb võtta sedagi, et näiteks juulis on inimeste huvi poliitika vastu väga madal,” rääkis Mikser. “Loodame mitte väsida ja parajalt doseerida.”

Keskerakond on teatanud, et nende presidendikampaania eelarve on 300.000 krooni, mis on sama palju, kui Isamaaliit kavatseb Peeter Tulviste tutvustamiseks kulutada.

Mikser märkis, et kümme minutit pika portreefilmi kulud olid suhteliselt madalad.

Mikser rääkis, et kandidaadi reklaam võib põhineda meedias ilmuvatel kirjutistel ja fotodel, mõni mõjub paremini kirjutades, teine avalikult esinedes.

“Usun, et Kreitzbergi tugevam külg on avalikult debattides esinemine, väljendades mõtteid rahvale lähedaste valupunktide üle, millega ta on alati tegelenud,” tähendas Mikser.

Isamaaliit ja Toomas Savi presidendikandidaadiks kinnitanud Reformierakond pole aktiivse kampaaniaga veel alustanud.