KaZaal on üle 60 miljoni pideva kasutaja. Seda artiklit kirjutades oli aktiivseid KaZaa kasutajaid 3 114 715. Viimase 6 kuu jooksul on KaZaad alla laaditud 90 miljonit korda. Muusikatööstureil on mida karta. Käiku on läinud nii kohtuprotsessid, kui ka viirustega nakatatud või muidu vigaste muusikafailde levitamine.

2. oktoobril 2001. aastal esitasid kõik tähtsamad USA muusikatöösturid ja filmistuudiod hagi KaZaa kaasasutja Rootsi päritolu Niklas Zennström’i vastu. Järgmise aasta alguses müüs Zennström firma KaZaa.com maha. Kontroll tarkvara üle läks firmale Blastoise, mis on sama detsentralisseritud kui failivahetust teenindavad serverid. Tarkvaraliidese omanikuks sai Vanuatul paiknev Sharman Networks.

Sellises sasipuntras on kohtuvõimudel keeruline orienteeruda. Muidugi püüavad USA ja tema liitlaste kohtud teha kõik mis võimalik, et meelelahutustööstuse alustalade huvisid kaitsta, vaatamata sellele, kus süüdistatav asub. Seda tähelepanuväärsem on Sharman Networksi vastuhagi, milles see süüdistab meediatööstureid monopoolse seisundi kuritarvitamises. Teatavasti on õigusejumalanna pime. Jääb üle oodata, mida kohtud otsustavad.

Eestit on seoses KaZaaga korduvalt ära märgitud, nii maana kus asuvad geniaalse tarkvara autorid (toode millel on 60 miljonit kasutajat on kahtlemata geniaalne), kui ka intellektuaalse omandi piraatide turvasadamana (Estonia, a notorious safe harbor for intellectual property pirates).

Sharman saab kasumit reklaami arvel, kuna reklaamiandjad arvestavad 60 miljoni KaZaa kasutajaga. Koos KaZaaga installeeritakse teie arvutisse tüütav nuhkvara, mis korjab ja edastab teie kohta andmeid, mille alusel teile reklaami saadetakse. Eriti kahjulik on Brilliant Digitali tarkvara, mis töötab nagu viirus, st võimaldab loata teie arvutit kasutada. Soovimatutest lisanditest ei saa lahti KaZaa deinstalleerimisega. Pärast deinstalleerimist tuleb kasutada programme Ad-aware (loodetavasti hakatakse versiooni 6.0 ilmumisel jälle regulaarselt uuendama ka nuhkvara kirjeldusi) ja B3D Killer.

Paketis olevast nuhkvarast vabanemiseks on välja lastud sellest puhastatud versioon KaZaa Lite, mis kasutab sama võrku. Selle kasutamisel tuleb silmas pidada, et Ad-aware abil ei tohi kustutada kahjutut (dummy) faili cd_clint.dll, milleta KaZaa Lite ei tööta.