Koos KaZaA’ga installeeritakse teie arvutisse tüütav nuhkvara, mis korjab ja edastab teie kohta andmeid, mille alusel teile reklaami saadetakse. Eriti kahjulik on Brilliant Digitali tarkvara, mis töötab nagu viirus, st võimaldab loata teie arvutit kasutada. Soovimatutest lisanditest ei saa lahti KaZaA deinstalleerimisega. Vajalikke juhiseid võib leida Internetist, kuid paljud isegi ei kahtlusta, mida nende arvutisse on koos KaZaA’ga installeeritud. Ega siis populaarne sait download.com asjata ei loobunud KaZaA levitamisest.

Moskvas elav vene häkker, kelle eesnimi on Juri, on KaZaA kahjulikest lisanditest puhastanud ja tulemust levitatakse KaZaA Lite nime all. Eemaldatud on reklaamiaken, kõik nuhkvaralisandid ja helifailide bitikiiruse piirangud. Loomulikult selline tegevus KaZaA omanikele ei meeldinud ja nende survel eemaldati KaZaA Lite saidist download.com. KaZaA Lite 1.6 faili (1,18MB) saab sellele vaatamata tõmmata paljudest saitidest

Eelnevalt on soovitatav deinstalleerida KaZaA (Lite), Morpheus, Grokster ja RefoSearch, siis puhastada ketas programmi Ad-aware abil nuhkvarakomponentidest ja programmi BDE/B3D Killer abil Brilliant Digitali tarkvarast. Edasi võib installeerida KaZaA Lite, mis töötab Windows 95/98/98se/ME/NT/2000/XP keskkondades just nii, nagu KaZaA oleks pidanud töötama.

Kasulik on teada, et kettale paigutatakse kahjutu (dummy) fail cd_clint.dll, mida Ad-aware tahab edaspidi kustutada. Keelustage selle faili kustutamine, kuna selleta KaZaA Lite ei tööta.

Muusikatöösturite katsed plaatide kopeerimist tõkestada ei kanna vilja. KaZaA abil võite nt tõmmata kõik Celine Dioni viimasel, koopiakaitsega plaadil olevad palad. Seejuures on KaZaA kohtu poolt täiesti seaduslikuks tunnistatud.