Osaühingu Ardo kauplusautos kassajärjekorras seisnud Kihlepa küla poisid Jaanus (14) ja Rauno (13) olid kahe peale korvi ladunud paki kartulikrõpse, kaks jäätist ja limonaadi.

Rauno sõnas, et ta nägi, kui Jaanus võttis riiulilt Menthose ja jäi seda silmitsema. “Äkki kargas suur mees talle kallale ja haaras kõrist kinni. Mina küsisin, mis ta teeb? Tema aga surus Jaanuse leti vahele, kukkus raputama ja karjus, et varastad, pätt oled,” rääkis poiss Pärnu Postimehele.

Rauno arvates oli rünnaku lõpp veel kõige jubedam, kui autojuht Jaanuse jalahoobiga selga bussist välja lõi.

Kassajärjekorras otse poiste sabas oma järge oodanud Janne Sepp kinnitas, et tema nägi kõike, mis ees juhtus.

“Silmitsesin riiulil kaupa, ühes käes korv ja teisel väike laps, kui äkki tormas tagant välja suurt kasvu mees ja haaras Jaanusel kõrist,” rääkis Sepp. “Poiss piuksus ta käes kui hiir. Kuulsin veel kassapidajat hõikamas, et mis sa nüüd teed. Siis lükkas mees Jaanuse ukse juurde ja virutas jalahoobiga välja. See pole ju aruka inimese tegu. Jaanus on küla vaikseim poiss ja keegi ei usu, et ta läks varastamise peale välja.”

Nelja lapse ema Sepp arvas, et kui autojuhil tekkiski kahtlus, et poiss on varas, siis tulnuks oodata, kuni too bussist väljuma hakkab, ja paluda tal siis taskud ette näidata.

Kuna poisi isa Toomas Aomere firma ülemusega rääkida ei saanud, läks ta politseisse ja kirjutas avalduse. Pärnu politsei pressiesindaja Kaja Kuke sõnul alustas politsei huligaansuse tunnustel kriminaalmenetlust.