Music TV auhinna laureaat “Bedwetters”, telesaated “Eesti otsib superstaari” ja “Laulud tähtedega, Raadio 2 aastahiti gala õhtujuhid … nimekirja võiks jätkata, kuid neid kõik seob Karolini valik. Just tema on olnud see, kes esinejatele rõivad valib, mööda poode ja fotosessioone sebib ning lava või kaamera kõrval hoolsalt valvet peab. Et kõik saaks nii nagu peab.

“Mulle meeldib luua välimust, mis peaks inimest müüma või tema ümber uue maailma tekitama,” ütleb stilist, sest teab — riietuses peitub staari edu võti!

Muide, Karolini stilistitöö eredaimad näited on Heidy Purga ja Anu Saagimi rõivastused.

Milline näeb aga välja stilisti ja moelooja päev? Karolini sõnul on see iga kord erinev — vahel istub ta isegi arvutis. Kuid enamasti liigub Karolin ringi erinevates poodides või siis jookseb läbi mõne kliendi juurest, et viia või tuua leitud-valitud hilpe. Vahel istub fotostuudios ja sätib. Mõnikord, nagu täna, tuleb kohal olla ka koosolekutel.

Niisiis: Karolin Kuusiku argipäev täis loodut ja loomist.

20:58 Käisin poes ja ostsin lõpuks süüa. Nüüd tuleb taastada kogu päeva jooksul kaotsi läinud energiavaru, seega kuulub mu menüüsse täna kindlasti näiteks sefiir. Suhsit söön ka. Ja selle kõige kõrvale võtan lahti oma käsitöökarbi ja kangakorvid ning asun pudelit kujundama. Nii jääb see täna ka minu viimaseks postituseks. Kuni keskööni teen kindlasti veel tööd ja siis magama.
Aitäh jälgimast ja huvi tundmast. Ka minul oli huvitav elada päev oma elust niimoodi justkui aruannet teha.
Tsau!

20:23 On aeg jätkata hommikul alustatud disainpudeli teemat. Juhtus nii, et Cocoa-Cola valis välja igast toodet müüvast riigist ühe moedisaineri, kes nende muuseumi tarbeks ühest pudelist eksponaadi teeks. Esmaspäeval sain teada, et Eesti pudel on minu kujundada! Kuid kohe sain aru ka, et loomisprotsess sattus kiireimale võimalikule ajale. Nii teen ma seda kõike nüüd väga ebaminulikult ehk kaheteistkümnendal tunnil, sest pudeli pean üle andma homme. Ideedest rääkides siis: märksõnadeks on lapselikkus, puhtus ja puutumatus. Need sõnad iseloomustavad minu jaoks Eestit ja kõike seda, mille üle eestlasena uhke olen.

17:15 Mu elutoas seisab kuus stiliseeritud poissi: Robin Juhkental ja bänd on selga saanud muuhulgas sametpintsakud ja need Balti jaamast ostetud rätikud. Tulemus on šikk. Peagi läheme kaamera- ja lavaproovi, mis minu töö seisukohalt on ka pisut ärev moment. Sest prožektorite valguse mõjul võib mõni kangas justkui värvi muuta või stiili poolest kahjulikult esile tõusta. Niisiis tuleb jälgida ja hullemaks valmis olla. Lavaproovi jälgin saalist, hiljem vaatan üle ka videomaterjali, mis koheselt salvestatakse. Ikka samal põhjusel — et homne lõpptulemus parim võimalik oleks.
Usun, et koju tagasi jõuan umbes kaheksa paiku. Et istuda laua taha hommikul ootele jäänud kokapudelit kujundama. Ideest ja põhjusest räägin hiljem. Tsau.

16:14 Fotosessioon veel pisut kestab, kuid õige pea lähen korraks uuesti koju. Sest üks Eesti Laulu esinejatest — Robin Juhkental — on veel täna stiliseerimisel. Koguneme esmalt minu poole, et välja valida lõplikud komplektid. Olen juba nö eeltöö ära teinud ja esinejatel on, mille hulgast valida. Siis edasi juba kontserdimajja peaproovi, koos rõivastega.

15:13 Olen täna jõudnud süüa tervelt ühe croissanti ja šokolaadist medali. Kuid Balti jaamas hilbuärist leidsin vajalikud rätikud. Täiendan nendega oma isiklikku kollektsiooni — et oleks, mida töös kasutada ja eneselgi ilus vajadusel võtta. Nüüd ootab mind ees aga fotosessioon. Tallinn Dolls vajab oma kodulehele uusi fotosid ning seetõttu koguneme tüdrukutega (Mari, Kadi, Liisi ja mina) Laura Kallasvee stuudiosse. Pildid tulevad must-valged.

13:40 Nüüd sai Mahavoki ja Marteni proov läbi ja ma korjan jälle kõigi rõivad kokku ja just praegu sätin neid stangedele. Õnneks saab need kõik homseni siiasamasse lukustatud tuppa jätta. Vahel tuleb ka asjad kokku pakkida ja mujale turvalisse kohta toimetada. Homme kell üheksa algab rõivastele oluline päev.
Martenile tehti selle kontserdi jaoks spetsiaalselt ülikond, teiste rõivad on poest toodud. Taustatüdrukud on 50ndates liibuvates kleitides ja kannavad just neid samu ehteid, mida hommikul Viru keskusest otsimas käisin. Kuid see Marteni ülikond — no täiesti mega. Nagu selga valatud ja Marten kannab selle ka nii hästi välja. Super!

Kohe, kui siin lõpetan, jooksen Balti jaama, et second handist osta nö Versaci rätikuid, millel on kuningli muster põimitud taimeornamentikaga. Milleks neid vaja, räägin hiljem. Vahepeal loodan ka midagi süüa. Ehk jõuabki!

11:40 Toimetusest olen nüüd väljas ja teel kodu poole. Koosolek läks hästi: Cosmo märgi osas on mõtted endiselt siiski lahtised, kuid maikuu ajakirja teemad said paika. Koju põikan praegu aga selleks, et võtta sealt juba kokku varutud stilistika ja siis jooksen üle tee Nokia Kontserdimajja, Eesti Laulu proovi. Kell 12.40 läheb lavale Marten Kuningas koos Mahavokiga. Lisaks Martenile stiliseerin Heini Vaikmaa, bändi trummari ja kolm taustalauljat-neidu. Ilmselt vaatan siis ka põgusalt proovi. Kuid lähemalt juba ühe paiku.

10:18 Jõudsin Cosmosse ja kõigepealt oli kohtumine ühe ilufirma esindajaga. Nüüd tuleb järgneva tunni jooksul aga jälle ideid genereerida: millised võiksid olla Cosmo rinnasildid? Jälle valdab mind tugev soov-tunne: head ideed, lööge mind pikali! Nüüd jään soovi täitumist ootama…

9:27 Kokapudel jäi koju, õhtul jätkan ja lõpetan töö. Praegu ütlen vaid niipalju, et mõte liigub… Nüüd olen juba Viru keskuses ja järgnevad pool tundi kulutan ehetele: tuleb leida kulla toonis robustseid ehteid, mis sobivad lavale ja on mõeldud ühele konkreetsele esinejale. Järgneva tunni sisse mahub ka ajakirja Cosmopolitani aprillinumbri koosolek.

8:25 Huhh, ärkasin. Täna käivitab mind roheline tee ja teadmine, et jube palju on teha. Isegi meik valmib 3 minutiga, hoog on sees!
Mul on ülesanne disainida ümber tühi Coca-Cola pudel, inspireerituna Eestist — homme hommikul pean selle üle andma ja lõpuks jõuab pudelike Coca-Cola muuseumisse Ameerikas. Hetkel on mul aega ideede genereerimiseks pool tundi ja õhtul pärast tööpäeva saab edasi mõelda ja teostada. Head ideed, palun tabage mind!