[Autori kaadritagune test, remark kaameramehele]

„Nagu seemnepurse langen kujundikosena muusa kurku. Ahmigu pulsikaotuseni Eesti edumudelit, läkastamiseni! Taevast, linnulennult, üldplaanis, vaatlen puudekasvu — turritavad teised, ladvad taevasse…„

Esimene plaan:
Tõmblukustamatu, inglise keeles UNZIP, ajab kivinäoga välisinvesteeringute ja raha jura. Numbrid on nõnda suured, ei jõua järele. Maailma parim rahaminister Jurgen Ajaloolasepoeg jookseb ajaga võidu, karvadeta rind nailonist väljas. Kaltsu Tavka liisub lauljataril keelega kõrva.

[Vaheplaan:
Vene portaal Regnum kirjutab, et eestlased on vaene rahvas, aga neil on kauni eelarvega riik.]

Teine plaan:
Pent Uss viskab jalad risti nagu Sharon Stone, aga range kostüüm üll, kuri pilk kaameras. Ta on sellisena Foorumi saates. Päev hiljem leiame ta samal viisil poseerimas Playboyle. Eestil on maailma siivsaim pleiboijänkuke!

Roosi Mannus on Vaikne Don, aga mitte Šolohhovi romaani järgi, vaid don Corleone ikka.

[Vaheplaan Marlon Brandoga]

Kolmas plaan:
Kõige üle lehvivad Ristija Mihhaili söakalt prillitatud, igast asendist valmisolekut kuumavad kulmud. Tal on tiivad, ingli omad. Pöetud pea, sirge sõjaväelaslik hoiak, kranichliku kaardiväe järelväe tarmukas ohvitser - telgitagune traaditõmbaja.

[Vaheplaanil Kuperjanovi pataljoni välitelk lumes, mahutab 15 valimiste esinumbrit]

Aga kus on Broileri Pevkuur… ah jah, tal pole väljarändajatega probleemi. Ja Pomeri Antsu pole kah. Tema on soojas toas, ootab päästjaid.

[Vaheplaan: Kui päästja päästis päästja käest, kes päästaks meid küll päästja käest?]

Molekul veereb kakukesena piki maanteed Poola suunas. Visla kaldal väikelinnas leiab allika — see on enneolematult geniaalne oravaskulptuur!

Suur plaan. Diktori tekst:
„Tunneme ta ära… Jah, me teame teda… igaüks teab teda… Kui varem teati temast palju, siis nüüd väga palju! Ta on Edgar Jeesus Vissarionovitš — kirikuehitajast usukannataja. Eesti oma Vassili Blazennõi!”

Vaade altarile ikooniga. Kaamera sõidab peale — SUURED PRILLID!

Lõpuplaan: Rroosi Selaviste, Ilmar Laabani eostamata tütar, uurib, kuidas kägistamise viirus mõjutab vägistamise kiirust… asetab olematu roosi Oleviste torni”

[Lõpp. Tiitrid]

Käsikiri on koostatud Delfi kommenteerijate mõttesähvatuste põhjal. Igasugune kokkupuude reaalsete isikutega on juhuslik. Käesolev materjal saadetakse kaitsepolitseisse, kus need tõlgitakse ja saadetakse Australian Security Intelligence Organisationi käsutusse. Arhiveeritakse Tartusse kirjandusmuuseumi. Filmitaotlus esitatakse Karlo Funkile täispika kunstilise film finantseerimiseks.