Tallinna Vaba Waldorfkooli puhul leidis koolituslubade komisjon, et algkooli õppekava on vastuolus riikliku õppekavaga, õpperuumide sobivuse kohta õppetööks puudub tervisekaitsetalituse tõend, kooli omanik pole esitanud maksuameti tõendit maksuvõlgnevuste puudumise kohta ja üks kooli õpetajatest ei vasta klassiõpetajale esitatud kvalifikatsiooninõuetele.

Maksuameti tõendit ei lisanud koolitusloa taotlusele ka Euroülikool, teatas ETAle haridusministeeriumi suhtekorraldustalituse spetsialist Tarmu Kurm.

Revali merekooli, kõrgkooli I Studium ning Kunsti ja Disaini Instituudi õppekavad soovitas komisjon saata ekspertiisikomisjoni ette. Haridusministeeriumi järelevalvetalituse juhataja Maie Kitsingu sõnul on neil koolidel õppetegevuse läbiviimiseks vähe kogemusi.

Haridusministeeriumi koolituslubade komisjon tegi haridusministrile ettepaneku anda koolitusluba Rakvere eralasteaiale Kaur, Ahtme gümnaasiumile, Humanitaarinstituudi 12 õppekavale, Usuasjade Instituudi kahele õppekavale, kolmele õppeasutusele mootorsõidukijuhtide koolituseks, kahele eraõppeasutusele täiskasvanute ja huvialakoolituseks ning Jõgeva ja Paldiski linna munitsipaal-huvialakoolidele.

Koolituslubade komisjoni kuulusid haridusministeeriumi kantsler, kaks haridusministeeriumi järelevalve osakonna töötajat ja kaks poliitikaosakonna töötajat.