Näiteks toob Eesti kaitseväe Scoutspataljon esmakordselt Vabaduse väljakule lisaks kümnekonnale kaitseväelasele ka jalaväe lahingumasinad CV9035. Viru ja Kalevi jalaväepataljonid sõidavad paraadil Pasi soomustransportööridega. Samuti näeb esimest korda paraadil 1. jalaväebrigaadi luurekompaniid.

Tehnikahuvilistele pakuvad silmarõõmu ka välisriikide üksused. Ameerika Ühendriigid toovad esmakordselt paraadile Abramsi tankid ja Bradley lahingumasinad, mis hiljuti Tapale saabusid. Samuti teevad ilusa ilma korral Vabaduse väljakult ülelennu eri riikide õhuvägede lennukid, näiteks mitu Hollandi hävitajat F-16 ja Saksamaa Eurofighter Typhoon.

Eesti õhuvägi lendab paraadist üle Robinsoni helikopteritega, Politsei- ja Piirivalveamet transpordilennukiga L-410 ja helikopteriga AW139. Samuti toob kaitsevägi paraadile NATO eelhoiatuse ja õhuruumi juhtimise süsteemi AWACS.

Kuid pole õiget paraadi ilma marssivate vormikandjateta. Kokku osaleb aastapäeva paraadil ligi tuhat teenistujat kaitseväest, Kaitseliidust, sisekaitseakadeemiast ja välisriikide kaitsejõududest. Eesti kaitseväest on liputoimkonnad maaväel, mereväel, õhuväel, toetuse väejuhatusel, erioperatsioonide väejuhatusel, 1. ja 2. jalaväebrigaadil. Samuti osalevad paraadil vahipataljoni, staabi- ja sidepataljoni, logistikapataljoni, Kalevi jalaväepataljoni, Kuperjanovi jalaväepataljoni, Viru jalaväepataljoni, suurtükiväepataljoni, õhutõrjepataljoni, tagalapataljoni ja pioneeripataljoni liputoimkonnad. Kaitseliitu esindavad Tallinna malev, Tallinna Akadeemiline malevkond ja Naiskodukaitse Tallinna ja Harju ringkonnad.

Ligi kilomeeter tehnikat rivis

Välisriikide kaitsejõududest on lisaks eespool mainitud Ameerika Ühendriikide ja Ühendkuningriigi rühmasuurustele üksustele liputoimkondadega esindatud ka Poola, Läti, Leedu ja Taani. Muusika eest hoolitsevad kaitseväe, politsei- ja piirivalveorkester ning USA õhuväe orkester. Kogu tehnika rivistatakse enne paraadi algust Tallinna vanalinna. Tehnikarivi tuleb ligi 800 meetrit pikk ning ulatub mööda Viru tänavat Vabaduse väljakuni. Nii motoriseeritud kui ka jala liikuvad üksused liiguvad pärast paraadi mööda Kaarli puiesteed Pärnu maanteele ning sealt edasi Mere puiesteele.

Paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras, rivistaja on kaitseväe veebel ülemveebel Siim Saliste. Paraadi võtab vastu Eesti vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Ajakava
11.20 allüksuste ja tehnika rivistamine
11.30 allüksused saabuvad paraadplatsile
11.40 saabub Eesti vabariigi riigilipp
11.50 saabub kaitseväe juhataja
12.00 saabub Eesti vabariigi president
12.00 paraadi algus
• Eesti Vabariigi hümn
• Vabariigi president tervitab paraadiks rivistunud üksusi
• Kaitseväe juhataja kõne
• Peakaplani palvus
• Paraadmarss
• Relvastuse ja lahingutehnika näitus