Kell on saanud 12. Kätte on jõudnud lõunasöögiaeg ja reporterite kõhud annavad sellest väga selgelt märku. Sõdurilehe hindamiskomisjoni esimene väljasõit on toonud meid Tapale, kus ühe territooriumi peal asuvad suisa kolm erinevat pataljoni. Need on Suurtükiväepataljon, Pioneeripataljon ja Õhutõrjepataljon.

Nõnda pole ka teab mis ime, et meie varasemad kokkupuuted sööklatega kahvatuvad siin nähtu kõrval. Märkimisväärse inimkoosseisu toitlustamiseks on Tapale rajatud suur, kaasaegne ja eraldiseisev sööklahoone.

Sööklasse sisenejat tervitab esmalt suur ja avar riietehoid, mis otseselt vihjab siinse “klientuuri” arvukusele. Oma üleriided mahutasime igal juhul lahedasti ära ja ruumi jäi teistelegi. Enne söögisaali jõudmist on igaühel võimalus külastada veel tee peale jäävat tualettruumi.

Kiire ja korrektne

Erinevad suurusele vihjavad motiivid jätkuvad söögisaaliski - toitu ei jagata mitte ühest, vaid suisa kolmest identsest letist. Nõnda polnud meie jaoks erilist vahet, kas siirdume oma toiduportsu saamiseks paremale või vasakule, sest pakutav söök oli kõikjal täpselt samasugune.

Sõdurilehe külastuse päeval kuulusid menüüsse kanasupp, pasta Bolognese kastmega ja virsikumaitseline rullbiskviit. Loomulikult said soovijad võtta toidu kõrvale leiba ja salatit ning juua piima või morssi. Plusspunktid teenib Tapa selle eest, et lisaks sõduri jaoks harjumuspärasele oli valikus ka röstsai.

Toidu võtmine käib kiirelt, kuid läbimõeldult. Hetkeski ei tekkinud pidevas sööjatevoos pausi, kuna söögiga taldrikuid tõsteti järjepidevalt ja aegsasti letile. Ka oli mitmesse vahepunkti riputatud informeerivad sildid, millega tehti selgeks näiteks see, kui palju salatit on igaühele ette nähtud ja mitut kulbitäit see tegelikkuses tähendab.

Tugev algus

Et tegemist on esimese sellelaadse artikliga, on võrdlusmomendi puudumise tõttu lõpliku hinnangu andmine arvatust keerulisem. Selleks, et muuta meie ettevõtmine läbipaistvamaks ja objektiivsemaks, lähtume igal külastusel kindlatest pidepunktidest, mida kasutame ka hinde andmisel.

Söök: Supp on maitsev. Liharohke, meeldivalt maitsestatud ning kooslus on tasakaalus. Põhiroog väärib samuti kiitust, kuna kaste pärineks otsekui pastaroogade kodumaalt ja ühtlasi on portsu suurus võrdeline ajateenija kõhu mahutavusega.

Teenindamine: Kuigi enamik roogasid ootasid meid juba valmiskujul, saab Tapa linnaku sööklas tõsta igaüks endale täpselt nii palju suppi, kui vajalikuks peab. Kuuldavasti kehtib sama ka hommikusöögi puhul, kus saab pudru peale ise moosi panna.

Sisustus: Koha leidmine antud sööklas probleeme ei tekita, kuna ruumi on siin tõepoolest palju. Ka on mugav oma istekohale jõudmine, sest pikkade pinkide asemel on kasutusel meile liigagi tuttavad toolid kasarmu eluruumidest. Pärast söögikorda tuleb viimane aga oma kohale tagasi asetada ehk laua alla rippuma jätta. Silma jäi see, et kuue istekohaga laua taha mahtumine võib suurematele sõduritele (eriti keskel olles) raskusi valmistada.

Lisavõimalused: Esmakordselt nägime kaitseväes röstsaia, seda küll röstimata kujul. Tubli saavutus sellegipoolest. Suitsumehi rõõmustab aga söökla sissepääsu kõrval asuv suitsetamiskoht, mis kaitseb nii tuule kui ka tuisu eest.