Kes on varem käinud Viru jalaväepataljonis teab, et sealsed kasarmud on üsna vanad ja veidi väsinud ilmega. Väikse üllatusena asub aga söökla täiesti uues ja ilusas majas. Sööklahoone paikneb kasarmute kõrval, seega ei pea näljased sõdurid kaugele marssima.
 
Viru jalaväepataljoni söökla asub küll uues hoones, kuid see ei ole ehitatud sellise tüüpprojekti järgi nagu Tapal või Võrus . Sööklasse sisenedes tuleb mõistagi esmalt üleriided seljast võtta. Selleks on sööklahoone esikus nagid, mis asuvad kahel pool söögisaali viivat ust. Käte pesemiseks on kummalgi pool sedasama ust kokku umbes tosin kraanikausse, mida peaks söökla koormust arvestades olema piisavalt.
 
Edasi söögisaali astudes avanes muljetavaldav vaatepilt: söögisaal on Jõhvis lausa hiiglaslik. Nii kõrgete lagedega sööklat pole vist küll kuskil mujal kaitseväes. Seesugune ruumikus ja avarus peaks tagama selle, et söögisaali kõik sööjad korraga ära mahuks nii, et ka õhk umbseks ei läheks.

Maitsekas sisekujundus

Suurele ruumile lisavad soojust ja inimlikkust seinu katvad Jõhvi kunstikooli õpilaste maalid ja joonistused, mis teeb Viru sõdurite sööklast ühtlasi kunstigalerii. Suure söögisaali seinte ääres on suured toataimed, mis muudavad samuti ruumi elavamaks.

Söökla töötajad serveerivad toitu ruumi keskel asuvast kahest letist, mis hiiglasliku ruumi justkui pooleks jagavad. Olles toidu kätte saanud, saab sööja valida, kas minna sööma vasakule või paremale poole letti, kus asuvad kuuekohalised lauad.

Söök: Lõunasöök kaitseväes täidab alati kõhu korralikult ja on peale selle väga maitsev. Nii ka seekord Jõhvis, kus pakuti hautatud sealiha kartulipudruga, kusjuures kartulipudru asemele võis valida ka riisi. Eelroaks oli üsna koduse maitsega frikadellisupp. Joogiks võis juua kas piima või teed. Magustoiduks pakuti banaani.
 
Teenindamine: Toitu jagatakse kiirelt, järjekorras kaua ootama ei pea. Kui siiani on olnud võimalik teistes meie külastatud sööklates salatit ise võtta, siis Jõhvis on kindel kogus salatit taldrikul juba olemas.

Sisustus: Nagu juba mainitud, on Viru jalaväepataljon oma söökla sisustusega vaeva näinud. Omale koha leidmisega probleeme ei olnud, ruumi oli piisavalt. Istumise all on sööklas samasugused lihtsad taburetid, mis kasarmuteski.
 
Lisavõimalused: Toidu juurde võib võtta maitserohelist ning küüslauku, kuid küüslauk on erinevalt teistest siiani hinnatud sööklatest juba kooritud – nii ei pea sellele tegevusele väärtuslikku aega kulutama. Ühe väga huvitava lisavõimalusena on Jõhvis aega teenivatel sõduritel kasutada mikrolaineahjud, millega kuuldavasti hommikuti juustusaiu soojendatakse.