Lasteaedade hädad ilmnevad lapsevanemate jaoks järjest karmimal moel. Kus püüab juhataja lapsi silkudena pütti toppides saada üha enam pearaha, kus jällegi jäetakse lihtsalt remont tegema ja elatakse 2011. aastal 1980ndate alguse pesuruumidega. Mõni päevakodu näeb aga üldse välja nagu lagunemisohus ubrik.

Rääkimata juba ammu teada palvetest, et lapsevanemad ise võimalikult palju tarvilist lasteaeda toimetaksid ning igal võimalikul juhul oma kukrut kergendaksid.

Samal ajal on Tallinna linn leidnud viimastel nädalatel raha suisa kahel korral ja üldse mitte vähe. Edgari… vabandust, 20. Augusti väljak Harjumäel vuntsitakse uhkeks 900 000 euro eest, Tallinna televisioon aga sai äsja 500 000 eurot. Kokku siis 1,4 miljonit, mis paljude jaoks endiselt tuttavates kroonides teeb 22 miljonit.

Mis tähendab, et raha ei ole? Õige asja jaoks ikka leiame…

Me saame aru, et 1,4 miljonist eurost ei piisa kõikide linna lasteaedade kõikide murede lahendamiseks. Aga tegemist ei ole ühekordse toetusega — kui 20. Augusti väljakut ka igal aastal ei rajata, siis vähemalt linnatelevisiooni on Tallinna praegusel võimuparteil Keskerakonnal kavas hoida ja kasvatada aastast aastasse.

Tallinna TV on sel aastal saanud linnalt kokku 2,4 miljonit eurot, samal ajal kui lasteaedade avariiremondiks on sel aastal ette nähtud umbes 127 800 eurot. Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelas ütleb uhkelt, et tema telekanali saated lähevad ainsana Eestis eetrisse HD-formaadis. Samal ajal on Tallinnas lasteaed, mille uks on suletud, kuna selle kohal olev piire on varisemisohtlik.

Oleme endiselt seisukohal, et isegi kui TTV saab eetrisse ka mõne vaatamist väärt saate, ei kaotaks tallinlane midagi, kui kogu linnatelevisiooni ei oleks. See-eest kaotavad lasteaiad palju seetõttu, et see on.