Vaadates tänaseks pistisega seostatud linnaametnike nimesid ja tegevusvaldkondi on võimalik näha väga selget skeemi, mille alusel Tallinnas asju aetakse. Kui on ikka vaja kooskõlastust või luba tulu tõotavale ärilisele ettevõtmisele, ei ole otsustaval kohal istuv ametnik jätnud märku andmata, et ka temal on vajadused. Kui firma tahab pealinnas oma kaukasse raha toppida, siis osa sellest peab jõudma ka juhtivametniku taskusse.

Astmelist tulumaksu pooldava Keskerakonna juhitud linnavalitsus nagu oleks juba kehtestanud Tallinnas lokaalse astmelise maksu. Täpsemalt astmelise ettevõtte tulumaksu. Maksutulu aga ei lähe kogu linna hüvanguks, vaid mõne ametniku isikliku ralliharrastuse või muu elustiili rahastamiseks.

Pärast juriidiliselt põrunud Panovi juhtumit on kapo ning prokuratuur vastavate kinnipidamiste ja kahtlustustega kindlasti tunduvalt ettevaatlikumad. Mis tähendab, et tänased juhtumid peaksid avalikkuse ette jõudmise hetkeks paremini tõestatud olema. Hästi tõestada saab aga ainult tõde.

Siinkohal on oluline tähele panna, et kui Parbuse puhul tõstis Keskerakond veel meeletut kisa ning süüdistas kapot enda ahistamises, siis Lõugase puhul ollakse rõhutatult tagasihoidlikud. Pole kuulda ka varasemaid loosungeid, et kapo on ainult verekoer, mille valitsus Keskerakonnale kallale on ässitanud.

Ilmselt on ristikheinapartei mõistnud, et kinnipeetute nimekirja pikenedes hakkab vandenõuteooria üha naeruväärsemaks muutuma. Väljaspool Vabaduse väljaku tellistest lossi ei küsita ju enam ammu “Kas?”, vaid “Kes on järgmine?”