Arvestades esinejaid ja teemasid, tundub, et Siret Kotka kureeritav loengusari astub Tallinna Televisiooni, ajalehtede Pealinn ja Stolitsa, linna tellitud raadiosaadete ning linnaosalehtede jälgedes keskerakondliku propagandamasina laskemoonalao poole.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunik Siret Kotka sõnul olla loengusari täiesti neutraalne. Arvestades loengute pealkirju: „E-valimised: ausalt pole võimalik“ või „Maadevahetus: kuidas likvideeritakse vastaseid“, paneb see Kotka sõnades veidi kahtlema.

Neutraalsuses paneb kahtlema ka esinejate nimekiri. Nimelt kõneles esimesel, maadevahetuse teemal peetud loengul endist põllumajandusministrit ja riigikogulast Ester Tuiksood kaitsnud vandeadvokaat Viktor Särgava ning oma üleelamistest rääkis ka eksminister Tuiksoo ise. Samuti võtsid sõna teadlaseks tituleeritud endine rahvaliitlane Arvo Sirendi ja Maalehe ajakirjanik, Tallinna TV jutusaate Vaba Mõtte Klubi saatejuht Peeter Ernits.

Loomulikult on positiivne, kui kodanikud oma riigis toimuva üle arutavad, kuid kust läheb piir neutraalsuse, erakonna maailmavaate propageerimise, poliitpropaganda ja võimuorganite alusetu kritiseerimise vahel? Kui neutraalsed saavad olla poliitilistel teemadel peetavad loengud, mida korraldava inimese kolleeg linnavalitsusest parasjagu korruptsiooni tõttu vanglas istub? Millise pitseri paneb loengutele see, kui esinejateks kutsutud inimesed keelduvad? Ja mida ütleb loengute kohta tõsiasi, et peamiselt olid kuulajateks linnametnikud ja erakonna liikmed?

Aga see polegi tähtis. Tähtis on see, et eilsele loengule (mis kvalifitseerus tavaliseks keskerakondlikuks valimiseelseks kõnekoosolekuks) järgnevad üritused ei muutuks kohaks, kus alusetult Eesti riigi uurimisorganeid kritiseeritakse. Pime usk liidrisse või üllasse eesmärki ei tohiks tasalülitada enesekriitilisust ja reaalsustaju...