See on väga suur võlg. Eriti erakonna jaoks, mille peamise tulu moodustab 6,4 miljoni kroonine (409 000 eurot) riigitoetus kvartalis ning olukorras, kus võlgu ollakse ka mujale, näiteks maksuametile.

Isegi kui Keskerakond suudab reedeks lubatud tagasimakse teha ning oma arved aresti alt kätte ning kinnistutelt müügipiirangud maha saab, on Keskerakonna majandamissuutmatus ilmselge. Kui ettevõtetega sõlmitakse kokkuleppeid, mida ei täideta, kui võetakse kohustusi, millest jõud üle käi, siis mismoodi suudetakse majandada valdu, linnu või riiki?

Keskerakonna valimisplatvormi koostamise toimkonna juhi Jüri Ratase sõnul on erakonnal valmimas positiivne programm riigi kriisist välja viimiseks.

Delfi soovitab Ratasel ja teistel erakonnakaaslastel tegeleda programmiliste tegevuste kõrval ka oma erakonna rahaasjadega. Eriti puudutab see peasekretär Priit Toobalit, kes erakonnasiseses tööjaotuses raha liikumise eest vastutab.

See oleks kasulik eelkõige Keskerakonnale endale, mille mainet finantskobakäplus otseselt kahjustab. Kasulik oleks see ka Tallinna elanikele, kes Keskerakonna rahajamasid jälgides hirmuga mõtlevad, millal nende kodulinna arveid arestima hakatakse. Majandab linna ju sama partei, mis oma büroo laienduse eest tasumisega hakkama ei saa.