Maavanem Rajasalu saatis täna politseile avalduse, kuna Yana Toomi ametissenimetamise poolt hääletas koos teiste Tallinna linnavolikogu keskerakondlastega ka Toomi ema, pikaaegne linnavolinik Margarita Tšernogorova. Maavanem leiab, et Tšernogorova osalemine hääletusel on korruptiivne käitumine ning seaduserikkumine.

Loomulikult oleks Tšernogorova pidanud ennast hääletuselt taandama. Sellega, et ta seda ei teinud, tegi Keskerakond tobeda poliitilise vea, milleks polnud mingit põhimõttelist vajadust. Edgar Savisaare erakond surus täiesti ise ning täiesti tasuta oma vastaste pihku kaika, küljes silt "Löö mind sellega!"

Samas aga võiks valimisteks valmistuv Reformierakond mõista, et varblaste jahtimine kahuritega kahandab kahurite tõsiseltvõetavust. Tšernogorova käitumine oli vale ning ta rikkus elementaarseid protseduurireegleid, kuid selle korruptiivseks nimetamine on üsna selge hädakaitsega liialdamine. Tallinna linnas on kindlasti palju tõsisemaid probleeme, kaasa arvatud tõeline korruptsioon, millega Reformierakond võiks enda tegevuse devalveerimise asemel võidelda.

Ülle Rajasalul oli maavanemaks saades võimalus tõestada, et ta erineb oma tegevuse mõtestatuselt oma eelkäijast Värner Lootsmannist (KE). Tänase avaldusega osutas Rajasalu, et tal on kas väga halvad nõuandjad või ta ei kuula neid. Reformierakond aga tõestas taas, et selle arsenali kuulub samasugune nõme pisipoliitiline kukepoks nagu Keskerakonnale kombeks.