Jaapan sai avavoorus tunda Austraalia suurepärast lõpuspurti, mis muutis jaapanlaste eduseisu 1:0 viimaste mänguminutitega 1:3 kaotuseks. Horvaatia näitas oma esimeses kohtumises, et nad ei tunne mingit aukartust valitsevate maailmameistrite vastu ning kaotasid südika partiiga Brasiiliale 0:1.

Jaapan ja Horvaatia mängisid omavahel 1998. aasta MM-võistlustel Prantsusmaal, kus alagrupiturniiril teenis Davor Sukeri väravast 1:0 võidu Euroopa meeskond. Teine nende meeskondade kohtumine leidis aset 1997. aastal, mil sõpruskohtumises teenis 4:3 võidu Jaapan.

Peale avavooru kaotust on jaapanlaste peatreener Zico muutmas meeskonna mänguskeemi 3-5-2-lt 4-4-2-le. Hea uudis jaapanlaste jaoks on Akira Kaji taastumine vigastusest. Horvaatidel sai avamängus vigastada Niko Kovac, kelle osalemine teises mängus on kahtluse all.

Jaapanlane Hidetoshi Nakata on selle mängu eel öelnud: “Kaotasime avamängu Austraaliale, sest ei suutnud teist väravat lüüa. Kuid see mäng on ajalugu ja oluline on vaadata tulevikku. Meil on veel ees kaks alagrupikohtumist, mis tähendab, et meie jaoks on mängus veel 6 punkti.”

Horvaat Ivan Klasnic ei ole kohtumise eel oma meeskonna enesekindlust varjanud. “Jaapaniga mängu tähtsust on raske alahinnata. Kui me selle kaotame, võime asuda kohvreid pakkima. Me ei suutnud Brasiilia vastu skoori teha, kuid suudame seda jaapanlaste vastu. Ja me ei piirdu ühe väravaga, suureskooriline võit on võimalik. Me võidame selle kohtumise kindlasti,” sõnas Klasnic.

Jaapani ja Horvaatia mäng algab pühapäeval, 18. juunil kell 16:00 Nürnbergis. Mängu käiku reaalajas (tulemus, väravad, algkoosseisud, vahetused jne) saab jälgida alltoodud Delfi erilehel.