Uus minister võiks tegutseda majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures, vahendab BNS.

Tema sõnul on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) arendamiseks ja valdkonna paremaks koordineerimiseks vajalik täita majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IKT asekantsleri koht, mis on valitsuse tegevusprogrammis sõnastatud.

"Põhimõtteliselt on võimalik tõsta IKT arengut koordineeriva asekantsleri staatust ja luua majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juurde portfellita IT-ministri koht," ütles Uustulnd BNS-ile.

Tema sõnul võiksid majandusministeeriumis tegutsevale portfellita IT-ministrile alluda ministeeriumi infotehnoloogiaga tegelevad osakonnad ja riigi infosüsteemi amet (RIA) ning tema vastutada võiks olla kogu IT-valdkonna areng.

Uustulnd märkis, et info- ja kommunikatsioonitehnoloogia arendamine ning valdkonna parem koordineerimine on valitsuse selge prioriteet, mis on sõnastatud nii tegevusprogrammis kui ka uues infoühiskonna arengukavas.

Ta lisas, et tänaseks on loodud riigikantselei juurde IKT nõuniku koht. Tänavu märtsi keskel asus sellel kohal tööle seni Eesti Arengufondis töötanud Siim Sikkut.

President Toomas Hendrik Ilves ütles reedel Tallinnas IT ja kommunikatsioonisektori iga-aastase konverentsi "Visioonist lahenduseni" avakõnes, et Eestis tuleks luua IT-ministri ametikoht. Ilvese sõnul võiks IT-minister vastutada riigi digitaalse arengu eest ja suunata seda. IT-ministri olemasolu võimaldaks presidendi hinnangul jõulisemalt ellu viia ka arenguid haridus- ja tööjõupoliitikas.