Lisaks annab riik koolile maja, milleks saab arvatavasti Sakala keskuse õppehoone Tallinna südalinnas, kuigi osa o?ppetööst hakkab käima ka Tartus, ütles haridusminister Tõnis Lukas kolmapäeval.

Esialgu ei ole veel teada, kui suur on sügisest õppetööd alustava 200 üliõpilase õppemaks ja kui paljud neist saavad stipendiumide vormis õppemaksust vabastuse.

Kolmapäeval allkirjastasid haridusminister Tõnis Lukas, Tartu Ülikooli rektor Jaan Aaviksoo, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Olav Aarna, Kaido Saarmaa Eesti arvutifirmade assotsiatsioonist ja Toomas Sõmera Eesti Telekomi esindajana Eesti infotehnoloogia sihtasutuse loomise kokkuleppe.

Koostöökokkuleppe kohaselt luuakse sihtasutus veebruaris ning õppetööd alustatakse koolis septembrist. Ühe üliõpilase o?ppeprogramm kestab kolm aastat.

Esialgse kava kohaselt on kolledzhis kaks õppesuunda, millest üks hõlmab IT-süsteemide arendust ja teine administreerimist.

Lukase sõnul oleks Eestil arvestuslikult igal aastal vaja umbes 500 IT-spetsialisti, praegu koolitatakse neid Tartu Ülikoolis ja Tallinna Tehnikaülikoolis.