Garkov on alates 2007. aastast äriinfot pakkuva ettevõtte Experian Group ärijuht töökohaga Londonis ja Sofias, varem on ta olnud Bulgaaria maksuameti IT-juht ja Hewlett Packardi programmijuht Brüsselis.

IT-agentuuri halduskogusse kuuluv siseministeeriumi nõunik Piret Lilleväli kommenteeris BNS-ile, et IT-agentuuri juhi valimise protsess oli pikk ja mitmeetapiline, kandidaadid pidid läbima mitmed testid ja intervjuud.

"Veel paar kuud tagasi oli kandidaate kümme, viimases voorus jäi neist sõelale kaks kandidaati," lisas ta.

Garkovi kõrval oli teiseks kandidaadiks belglane, kes on juba aastaid töötanud Euroopa Komisjoni juures. Nõuniku sõnul tegid riigid kandidaadite eest tublisti lobitööd.

Viimases voorus pidid mõlemad kandidaadid esitama oma nägemuse agentuurist ja selle juhtimisest. Valituks saamiseks oli vajalik saada kaks kolmandikku halduskogu liikmete häältest, mille Krum sai juba esimeses hääletusvoorus.

Krumi poolt hääletasid 19 riigi esindajad, üks hääletussedel oli kehtetu, kolm riiki hääletasid vastaskandidaadi poolt ja viis riiki jätsid hääletamata, kuna leidsid, et valik oleks pidanud olema laiem kui kaks kandidaati.

Uue juhi esmased prioriteedid on anda viimane lihv agentuuri infratsruktuuridele, meeskondadele ja sisemistele protsessidele. Ühtlasi kuulub uue juhi esmaülesannete hulka Schengeni infosüsteemi (SIS), viisainfosüsteemi (VIS) ja asüülitaotlejate infosüsteemi (Eurodac) ülevõtmise ettevalmistamine.

IT-agentuur alustab kava järgi Tallinnas tegevust sügisel ja täismahus hakkab agentuur tööle tänavu detsembris.

Agentuuris tööle hakkavate ametnike lõplik arv on täpsustamisel, kuid tänavu tahetakse tööle võtta 75 inimest. IT-agentuuri töötajad värbab EL-i personalivaliku büroo EPSO. IT-agentuuuri tehnilise ja administratiivse personali värbamine hetkel kestab. Tehniline personal hakkab tööle peamiselt Prantsusmaal Strasbourg'is.

Agentuuri peakontor alustab esmalt tegevust Tallinnas Rävala puiesteel EL-i majas, kus Agentuuri käsutuses on 1500 ruutmeetrit pinda. IT-agentuur jääb oma ajutisse asukohta EL-i majja tõenäoliselt 2–3 aastaks, kuni institutsioonile on leitud alaline asukoht.

IT-agentuuri ülesanne on EL-i turvalisusvaldkonna suuremahuliste IT-süsteemide operatiivjuhtimine ja arendamine ning sidetaristu haldamine. IT-agentuur hakkab haldama Schengeni infosüsteemi (SIS), viisainfosüsteemi (VIS) ja asüülitaotlejate infosüsteemi Eurodac. Samuti hakkab agentuur haldama tulevasi justiits- ja siseküsimuste andmebaase.

Agentuuri peakorter hakkab asuma Tallinnas ning andmekeskused Prantsusmaal Strasbourg'is ja Austrias Sankt Johann im Pongaus.