Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul hakkab IT-agentuur ajutiselt tegutsema Tallinna kesklinnas Rävala puiesteel asuvas Euroopa Liidu majas. Vaheri sõnul töö agentuurile alalise asupaiga leidmiseks käib.

Neljapäeval kogunes Tallinnas esimesele koosolekule Euroopa Liidu liikmesriikide esindajatest koosnev IT-agentuuri haldusnõukogu, mis valib koosolekul juhi, arutab eelarvet ning muid küsimusi.

Vaher märkis, et Eesti on IT-agentuuri asupaigaks saamise nimel teinud tööd alates 2007. aastast. Ministri sõnul saavad lubadused, et agentuur alustab 2012.aasta keskpaigas tööd, saavad "suure tõenäolisusega teoks".

Euroopa Komisjoni siseasjade volinik Cecilia Malmström sõnas, et IT-agentuuri asupaigaks saamine on tunnustus Eesti juhtrollile e-ühiskonna arendamisel. Ta avaldas lootust, et agentuurist kujuneb tõeline oivakeskus.

Nii volinik kui ka siseminister toonitasid infosüsteemide kasvavat tähtsust sisejulgeoleku tagamisel.

Agentuuri ülesanne on sisejulgeoleku IT-süsteemide operatiivjuhtimine ja arendamine ning sidetaristu haldamine. Praegu on kasutusel kaks suuremahulist infosüsteemi, kuid lähiaastatel on ees ootamas mitme uue süsteemi arendamine. Agentuuri peakorter hakkab asuma Tallinnas ning andmekeskused Prantsusmaal Strasbourgis ja Austrias Sankt Johann im Pongaus.