Agentuuri juhtimine koondub Tallinna, kuid serverid ja tehniline toetus Prantsusmaale Strasbourgi, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Esmane ülesanne on võtta üle olemasolevate IT-süsteemide haldamine justiits- ja siseküsimuste valdkonnas, mis tähendab viisainfosüsteeme, eurodaci, ja Schengeni uue teise põlvkonna infosüsteemi," ütles Euroopa Liidu IT-ameti direktor Krum Garkov.

Garkovi sõnul hakkab agentuur pikemas perspektiivis tegelema mõnede laiemate ülesannetega, mis on seotud nende süsteemide edasiarendamisega ning uute süsteemide väljaarendamise ja juurutamisega. Kui ühtekokku hakkab IT-ametis tööle 120 inimest, siis Tallinnas on esialgu 45 töökohta, 75 inimest töötab Strasbourgis, kus toimuvad tehnilised operatsioonid.

"IT-ameti peakorter saab olema Tallinnas, mis tähendab, et siin kujundatakse agentuuri strateegia ja arengusuunad ja siin toimub kogu organisatsiooni juhtimine. Tehniline tegevus koondub Strasbourgi ja Austrias asuvad tagavarastruktuurid, kus ei ole alalist personali ning mis võetakse kasutusse ainult mingi suure avarii korral," ütles Garkov.

Euroopa Liidu majja jääb IT-amet vaid ajutiselt ning mõne aasta pärast peaks valmima omaette hoone, mis on eestipoolne panus. "Me eeldame, et 2013. aastal see asukoht saab selgeks, erinevate variantide vahel toimub valik ja 2013. aastal algab ka ehitamise ettevalmistus," lausus siseminister Ken-Marti Vaher. Kui palju Eesti inimesi selles majas tööle hakkab, näitab aeg, sest konkureerida saab neile kõrgepalgalistele töökohtadele võrdsetel alustel kõigist Euroopa Liidu riikidest.