Jaak Kilmi ja Andres Maimiku filmis oma saladusi psühholoogile pihtinud Indrek saatis 26. märtsil kirja ETV peadirektorile, milles palus filmi mitte kunagi mitte kellelegi näidata ja oma pilti selle reklaamiks mitte kasutada.

Rez^issöör Jaak Kilmiga võttis ühendust ka poisi ema, mõlemad olid filmitegijate jutust aru saanud, et filmi näidatakse ainult psühholoogidele ja kasutatakse vaid õppeotstarbel. Seetõttu tuli neile s^okina teadmine, et filmi näidati avalikult kinos Sõprus.

Filmi rez^issööri Andres Maimiku sõnul lubati kõigile neljale filmi peategelasele, et filmi näidatakse ka psühholoogidele. Indrekut puudutav osa lõigati Maimiku sõnul ETV versiooni jaoks filmist välja.

Siiski on “Päkapikudisko” näitamine ETVs edasi lükatud kuni erinevate osapoolte vaheliste arusaamatuste lahendamiseni. Ka Eesti Psühholoogide Liidu hinnangul võib film kahjustada ohvrite huve.

Et “Päkapikudisko” mittenäitamist on lisaks nõudnud ka Tartu laste tugikeskus ja filmi ühe tegelase ema, peab ETV õigeks oodata olukorra lahenemiseni.

Eestis ei ole välja kujunenud tava sõlmida enne filmivõtete algust osalistega lepingut, tõendamaks, et filmitud materjali on lubatud kasutada. Seetõttu pole autoritel võimalik keelduda, kui mõni osaline hiljem meelt muudab ja leiab, et teda pole kujutatud sobivas valguses.

Eesti Psühholoogide Liidu pöördumine ETV juhatuse poole näitab Maimiku hinnangul, nagu poleks võimalik ega tohiks laste vägivalda üldse audiovisuaalses meedias avalikult ja poleemiliselt käsitleda. “On ilmne, et välja arvatud üks erand, olid kõik osalised filmimise hetkel sellest teadlikud ning sellega nõus,” märkis Maimik.

“Päkapikudisko” asemel näitab ETV 11. aprillil Vallo Kepi dokumentaalfilmi “Masingu maastikud: kitsas rada keset metsi”.