"Meile on oluline iga Eestis sündiv laps, et ta seoks oma tuleviku Eestiga. Seetõttu leian, et iga Eestis sündiv laps, kelle vanemad on elanud Eestis püsivalt aastaid, kuid kes ise ei ole Eesti kodanikud, peab lihtsustatud korras saama Eesti kodakondsuse. Lapsed, kes on kasvanud Eesti kodanikuna, seovad oma tuleviku suurema tõenäosusega Eestiga, kui need lapsed, kes peavad hilisemas eas Eesti kodakondsuse saamiseks eksamitele minema," selgitas Kallas oma valimisplatvormi peamisi ideid.

"Minu peamine eesmärk on pöörata senisest rohkem tähelepanu tasakaalustatumale arengule, mis vähendaks ebavõrdsust inimeste elatustasemes ning muudaks Eesti elamisväärseks riigiks. Üks suurimaid probleeme on see, et Eesti senine poliitiline ja majanduslik edu, mis on küll tunnustamist väärt, ei ole siiski kaasa toonud oodatud kasvu kõigi inimeste heaolus," ütles Kallas.

"Üheks kriitilise tähtsusega valdkonnaks on meie rahvastiku areng. Rahvaarvu vähenemine, sealhulgas ka osaliselt palgavaesusest tingitud väljaränne on teemad, millega uus valitsus peab kohe kindlasti tegelema. Eesti rahva ja kodanike arv tuleb pöörata kasvule," sõnas Kallas.

Kallas on ühtlasi MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse esimees ja „Ukraina heaks!“ kampaania üks eestvedajaid. Kampaania raames abistatakse Ida-Ukraina sõja ohvreid. Samuti on ta tegutsenud OSCE vaatlejana Ukrainas.

Olles üks algatuse Elamisväärne Riik ellukutsujatest on Kristina Kallase sooviks viia suur osa algatuse seisukohti, mis koos mõttekaaslastega on sõnastatud, ka reaalselt ellu. "Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga on liitunud mitmed algatuse ellukutsujad, näiteks Silver Meikar, Andrei Hvostov ja Siim Tuisk, kellega koos nende sihtide poole liigume," lisas Kristina Kallas.

Sotsiaaldemokraatide nimekirja eesotsas Ida-Virumaal kandideerivad veel esinumber Jevgeni Ossinovski, Jaak Allik ja Etti Kagarov.