Avavärava lõi Andres Iniesta söödust 50. minutil Xavi Hernandez, kes saatis palli võrku kuuelt meetrilt Igor Akinfejevi jalgade vahelt. Teise värava lõi 73. minutil Daniel Güiza, talle andis hea söödu Cesc Fabregas. Kolmanda palli Venemaa võrku lõi 80. minutil David Silva, resultatiivse söödu andis taas Fabregas.

Tihedas vihmasajus peetud avapoolajal oli aktiivsem Hispaania, kes tegi väravale kümme pealelööki venelaste viie vastu.

Sajaprotsendilisi väravalöömise võimalusi kumbki meeskond ei tekitanud, mängu dikteerinud Hispaania poolel tegid häid pealelööke Fernando Torres ja David Villa, kuid Igor Akinfejev tõrjus kõik löögid.

Venelaste poolel tegi mitu suhteliselt ohtlikku pealelööki Roman Pavljutšenko.

Samas venitas Villa jalalihast ja vahetati 34. minutil Cesc Fabregase vastu välja.

Kahes eelmises kohtumises venelaste poolel hiilanud Andrei Aršavin oli terve mängu jooksul täielikult varjus.

Hispaania tegi kohtumise jooksul 20 pealelööki, millest väravaraamidesse mahtus 11. Venemaa suutis teha kaheksa pealelööki, nendest väravaraamidesse mahtus vaid üks.

Algkoosseisud,

Venemaa: 1-Igor Akinfejev; 22-Aleksander Anjukov, 2-Vassili Berezutski, 4-Sergei Ignaševitš, 18-Juri Žirkov; 17-Konstantin Zõrjanov, 11-Sergei Semak, 20-Igor Semšov, 9-Ivan Sajenko; 10-Andrei Aršavin, 19-Roman Pavljutšenko.

Hispaania: 1-Iker Casillas; 15-Sergio Ramos, 5-Carles Puyol, 4-Carlos Marchena, 11-Joan Capdevila; 19-Marcos Senna; 6-Andres Iniesta, 8-Xavi, 21-David Silva; 7-David Villa, 9-Fernando Torres.

Väljakukohtunik: Frank de Bleeckere (Belgia).

Kohtumise eellugu:

Samad meeskonnad kohtusid ka D-alagrupi esimeses voorus ja siis võitis 4:1 Hispaania, seejuures tegi “kübaratriki” David Villa.

Venemaa alistas siis alagrupis 1:0 Kreeka ja 2:0 Rootsi ning veerandfinaalis lisaaja järel 3:1 Hollandi.

Hispaania sai nii Rootsist kui ka Kreekast jagu 2:1 ja võitis täiseduga alagrupi. Veerandfinaalis saadi pärast väravateta lõppenud normaal- ja lisaaega penaltitega 4:2 jagu Itaaliast.

Üldse on Venemaa ja Hispaania omavahel kohtunud neljal korral, kolmes mängus on võit kuulunud hispaanlastele ja üks mäng on lõppenud viigiga.

Hispaania ja NSV Liit kohtusid 1964. aasta EM-i finaalis, mille võitsid 2:1 hispaanlased.