Penaltiseeria:

David Villa (pildil) — 1:0, lõi paremale, Buffon hüppas vasakule
Fabio Grosso — 1:1, lõi paremale, Casillas aimas ära, ent ei ulatunud
Santi Cazorla — 2:1, lõi paremale, Buffon hüppas vasakule
Daniele De Rossi — 2:1, lõi paremale, Casillas tõrjus
Marcos Senna — 3:1, lõi keskele lati alla, Buffon hüppas paremale
Mauro Camoranesi — 3:2, lõi vasakule, Casillas aimas ära, ent ei ulatunud
Daniel Güiza — 3:2, lõi vasakule, Buffon tõrjus
Antonio Di Natale — 3:2, lõi vasakule, Casillas tõrjus
Cesc Fabregas — 4:2, lõi vasakule, Buffon hüppas paremale

Mängu käik

Avapoolaeg möödus mõlemalt poolt luuravalt, pisut aktiivsemad olid hispaanlased, kes valdasid mänguajast palli 57 protsenti. Samas tegid kumbki meeskond vastase väravale kaks väravaraamidesse mahtunud pealelööki.

Teisel poolajal, mis samuti toimus ettevaatlikult mängides ja aeglases tempos, oli mõlemal poolel üks hea väravalöömmise võimalus.

Esmalt itaallastel, kui 61. minutil suutis Iker Casillas vasaku jalaga tõrjuda Mauro Camoranesi lähilöögi. Ja siis hispaanlastel, kui 80. minutil keeras pall pärast Marcos Senna kauglööki imetabase vindiga Gianluigi Buffoni sülest välja ja põrkas vastu posti.

Algkoosseisud,

Hispaania: 1-Iker Casillas; 15-Sergio Ramos, 5-Carles Puyol, 4-Carlos Marchena, 11-Joan Capdevila; 19-Marcos Senna; 6-Andres Iniesta, 8-Xavi, 21-David Silva; 7-David Villa, 9-Fernando Torres.

Itaalia: 1-Gianluigi Buffon; 19-Gianluca Zambrotta, 2-Christian Panucci, 4-Giorgio Chiellini, 3-Fabio Grosso; 22-Alberto Aquilani, 10-Daniele De Rossi, 13-Massimo Ambrosini; 20-Simone Perrotta; 18-Antonio Cassano, 9-Luca Toni.

Väljakukohtunik: Herbert Fandel (Saksamaa).

Mängu eellugu:

Hispaania läbis alagrupiturniiri täisedu üheksa punktiga, üldise väravate vahega 8:3.

Itaalia seevastu sai edasi suure vaevaga, algul kaotati Hollandile, siis tehti viik Rumeeniaga ja lõpuks alistati Prantsusmaa.

Hispaania ja Itaalia jalgpallikoondised on omavahel kohtunud 27. korral, millest itaallased on parem olnud üheksas ja hispaanlased kaheksas mängus.

Suurturniiridel on Hispaania suutnud Itaaliast jagu saada vaid korra, juhtus see 88 aastat tagasi 1920. aasta olümpiamöngudel. Itaalia on parem olnud viiel korral.

Omapärase kokkusattumusena on 22. juuni olnud Hispaania koondisele väga halb päev. Sel kuupäeval on hispaanlased kolmel korral suurturniirilt välja langetud ja alati penaltiseeria järel — 1986. aasta MM-il kaotati Belgiale, 1996. aasta EM-il Inglismaale ja 2002. aasta MM-il Lõuna-Koreale.