Kui kolm jaoskonnas viibinud politseinikku nägid, et uss on eesuksest sisse tulemas, läksid nad asja lähemalt uurima. "Siis pöördus ta tagasi, aga tuli teisest uksest ikka sisse," rääkis Lepik.

Varemgi nastikut näinud Lepiku teatel tekkis tal kahtlus, et tegemist võib olla plehku pannud lemmikloomaga.

"Arvasime küll, et on nastik, aga ta oli jube suur ja paks ja täitsa süsimust. Meie jaoskond on siin aastaid olnud, mõtlesime, et kust ta nüüd siis sedasi mööda asfalti meie juurde jõudis," kirjeldas Lepik.

Politseinikud ei osanud majja tulnud ussiga midagi peale hakata. Et roomaja ise lahkumissoovi ei ilmutanud, leiti kartulikott ja otsustati uss kinni võtta.

"Kui uss aru sai, et teda püüdma hakatakse, võitles ta enda eest," rääkis Lepik. Politseinikud otsustasid roomaja Pärnusse miniloomaaeda toimetada.

"Seal saab selgeks, mis elukas ta on," ütles Lepik. "Kui keegi avastab, et tema lemmikloom on kadunud, saab ta ussi sealt kätte. Kui me ta siinsamas lahti oleks lasknud, võinuks ta auto alla jääda ja lapsed mängisid ka siin lähedal."

Kuuldes reedel, et nende jaoskonda külastanud roomaja on ikka tõesti nastik ja jagab minizoos puuri teise nastikuga, arvas Lepik, et uss pole vangipõlve ära teeninud.

"Ta tuleks vabadusse lasta. Meie mehed võivad ta ükspäev möödaminnes kaasa võtta ja siin Pärnu-Jaagupi lähedal loodusesse lahti lasta," sõnas Lepik.