Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli sõnul on Jõks kõige selgemate seisukohtadega kandidaat nende küsimuste osas, mida Vabaerakond on pidanud oma valiku tegemisel oluliseks ning paljuski jagatakse temaga samu väärtusi, teatas Vabaerakond.

Herkeli sõnul on Jõksi vaated sisepoliitikale ja demokraatiale Vabaerakonna seisukohtadele väga lähedal. „Me oleme ühel nõul, et kohalik poliitika tuleb parteide diktaadist vabastada ning erakondade riigieelarvelist rahastamist tuleb vähendada. Me ei toeta Riigikogu liikmete kuulumist kohalikesse volikogudesse, nagu see äsjase seadusemuudatusega taas võimalikuks tehti. Vabaerakond leiab, et Eestile tuleb kasuks, kui president pole ilmselge parteilise taustaga, vaid väljendab kodanikuühiskonna huve hoopis laiemalt,“ ütles ta.

Kohtumisel Kalamajas ütles Allar Jõks, et on varasemas elus korduvalt seisnud selle eest, et Eesti poliitiline kultuur muutuks avatumaks ja ausamaks. „Eestis ei tohi olla kohta poliitilisele korruptsioonile. Poliitilised mahhinatsioonid ei tohi ohustada demokraatliku riigi alustalasid, mida Eesti põhiseadus kaitseb. Mul on hea meel, et need on ka teemad, mis Vabaerakonna jaoks olulised on.“

Jõksi sõnul näitab senine kampaania, et need teemad, mida tema presidendina kõige olulisemaks peab – õiglus, võrdsed võimalused ja aus poliitikategemine – kõnetavad paljusid ja lähevad inimestele korda.

Vabaerakonna esimehe kinnitusel korraldab erakond juulis liikmeküsitluse ning 5. augustil toimub arutelu erakonna esinduskogus, kus öeldakse välja erakonna eelistus.