Allar Jõksi sõnul peab uue presidendi töö olema seadusloome kontroll. Ta kritiseeris praegust riigipead öeldes, et hetkel on kümneid seadusi, mida oleks pidanud jätma väljakuulutamata. Ühe näitena tõi ta eelmisel aastal vastu võetud kobarseaduse maksutõusude vallas. "Presidendil on palju võimuvolitusi, et ohjeldada lokkavat õigusloomet, pidurdada seaduste pealekasvu, pidurdada läbimõtlemata seaduste vastuvõtmist. See on see, mida ma hästi tunnen," ütles Jõks.

Jõksi arvates valitakse president pigem valimiskogus. Tema sõnul tegeletakse hetkel tagatubades kombinatoorikaga, kuid sisulist valmisolekut erakondadeülese kandidaadi peale kokku leppimiseks ei paista. "Vabariigi president on justkui jalgpallikohtunik, kes peab olema erapooletu, sõltumatu, tundma mängureegleid, milleks on Eesti Veberiigi puhul põhiseadus ja tõmbama õigel hetkel välja vile ja punase kaardi," ütles Jõks.

Jaanus Karilaiule jättis kohtumine väga hea mulje. Tema sõnul ei tohiks valimised võita mugavuspresident, kes esindaks suuremate erakondade huve ning kelle otsused oleks parteidele teada. "Allar Jõks on ettearvamatu. Temas on midagi lennartmerelikku," kinnitas Karilaid. Ta ütles, et tulevane president peaks seisma selle ülbuse vastu, mis Stenbocki majas praegu valitseb.

Teise olulise teemana tõi ta välja Allar Jõksi hoiakud välistamispoliitika osas. "Hetkel valitseb olukord, kus EKRE-t ja Keskerakonda välistatakse poliitikas," ütles Karilaid ja kinnitas, et presidendikandidaat peab pidama oluliseks negatiivsete hoiakute väljajuurimist Eesti poliitilisest kultuurist.

Kuigi keskerakondlane on avaldanud toetust Allar Jõksile, on erkonna kandidaat tema sõnul ikkagi esimene valik. "Me oleme kogu erakonnaga Mailis Repsi seljataga," kinnitas Karilaid. "Aga juhul, kui valimiskampaania nõuab mingis etapis valikuid: näiteks on laual Marina Kaljurand, Eiki Nestor ja Allar Jõks, siis minu isiklik arvamus on, et annan endast kõik, et Allar Jõks osutuks valituks," lisas ta.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas ütles, et kohtumine oli väga asjalik ja töine. Tema sõnul oli oluliseks teemaks regionaalpoliitika. "Mul jäi selge tunnetus, et Allar Jõks muretseb südant keskustest väljaspool eksisteeriva elu osas," kinnitas Ratas. Ta lisas, et Läänemaa ja Hiiumaa aspektist on kõige märgilisem teema Haapsalu-Rohuküla raudtee küsimus ja see iseloomustab tema sõnul tugevalt praeguse regionaalpoliitika puudumist.

"Ma olen seda juba varem öelnud, et järgmine president võiks tulla Kullamaalt," avaldas Haapsalu linnapea Urmas Sukles Jõksile toetust. Tema sõnul muutus kohvitamise käigus arvamus presidendikandidaadist ainult paremaks. Kohtumise arutelude osas pidas ka tema oluliseks regionaalpoliitikat. "Väga tore oleks Haapsallu ja Rohukülla rongiga sõita," ütles Sukles.