Öösel sadanud värske lumi aeglustas oluliselt meie liikumist. Neid päevi, kui peame liikuma värskelt sadanud lumes, nimetame künnipäevadeks. Tänane oligi siis üks järjekordne künnipäev. Mida päev edasi seda rahulikumalt me võtame- me ei pressi enam 10 või rohkem tundi päevas, oleme õhtuti puhanumad kui varem. Tunneme, et lõpp on lähedal, enam ei pea me ennast sundima edasi minema. Naudime täielikult oma viimaseid päevi oma matkal üle Gröönimaa. Rahulolu tunnet suurendavad kindlasti õhtused topeltportsjonid- näiteks täna sõime kumbki eelroaks ühe annuse Pasta Carbonarat ja pisut hiljem lubasin mina endale kana riisiga teravas karri kastmes ja Marko lisas portsioni väga maitsvat loomaliha pajarooga. Õhtu lõpetame tassi piparmünditee ja Marabou piimashokolaadiga. Parem olla ei saa.

Tegelikult juhtus meil täna üks äpardus kah, nimelt läks Markol suusaside katki. Kaks viimast tundi sõitis ta suuska lohistades, ilma jalga tõstmata. Õnneks oli meil just see katki läinud detail varuosana kaasas ja nüüdseks on side parandatud. Tegelikult on nende sidemetega meil pidevalt probleeme olnud. Pidevalt jäätuvad need kinni, nii et halvimal juhul peame osa termoses olevast joogist sideme peale kallama, et need lahti sulaksid. Tegelikult on see seda tüüpi sidemetel väga levinud probleem. Need sidemed on täiesti uued ja me saime nad oma saabaste tarnijalt. Nagu uute ja katsetamata asjade puhul ikka nii esineb ka neil väikeseid probleeme. Meie oleme kahjuks esimesed, kes neid sidemeid nii rasketes oludes kasutavad ja seetõttu soovis tootja peale matka nende kohta kommentaare ja iseloomustust. Oleme avastanud mitmed kohad, mida tuleks täiustada. Mina näiteks võtsin abiks oma Leatherman Wave’i ja saagisin ära tüki klambri põhjast, et vältida jäätumist. Tundub, et see modifikatsioon õigustab ennast.

Peale klambrite keeldub video kaamera halbade ilmadega meiega koostööd tegemast, viimasel ajal õnneks töötab ilusti. Mõned päevad tagasi vajutas Marko oma digifotoka display katki. Kaamera töötab endiselt, aga pilte vaadata ei saa. Katki on läinud ka üks telgikaare lüli. Mingil müstilisel kombel on väikesed põlenud augukesed tekkinud telgi ukse sisse, nagu sädemed oleks lõkkest lennanud. Meil puudub vähimgi ettekujutus kuidas need sinna saanud on. Paaril korral on priimus imelikke trikke teinud, aga seni pole uuega asendama pidanud.

Rain ja Marko