Kui novembri keskel diagnoositi Läänemaal nädalas kuus kuni  kaheksa gripijuhtu, siis novembri viimasel ja detsembri esimesel nädalal tuli vastavalt 71 ja 73 gripijuhtu, ütles tervisekaitseinspektsiooni Läänemaa osakonna spetsialist Lea Kiis. Pooled haigestunuist on lapsed, kirjutab Lääne Elu.

Et riik enam eraldi seagripi–proovi ei rahasta, pole teada, kui palju neist juhtudest on sea– ja kui palju tavaline gripp. Laboratoorselt on Läänemaal kinnitust leidnud vaid üks seagripijuhtum, ütles Kiis.

Kiisi sõnul ei ole tohtrid kurtnud, et läänlased oleksid põdenud grippi raskete tüsistustega. Seda kinnitas ka Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg: „Haiglas on tavapärane elu, üliraskeid olukordi pole.”

Haapsalus on suurem haigestumine Nikolai koolis, kus lapsed põevad juba kaks nädalat viirushaigusi. Puudujaid on 40 protsendi ringis, peamiselt väikesed lapsed, ütles koolijuht Aive Saadjärv. Vanemad õpilased ja õpetajad on enamasti terved.

Nädal tagasi oli kool reedel kinni, et lapsed saaksid kolm päeva järjest tervist turgutada. „Palju sellest abi polnud,” tunnistas Saadjärv. „Haigeid hakkab alles nüüd vähemaks jääma.”

Lasteaedades käib samuti vähem lapsi, aga kõik puudujad pole haiged, ütles Kiis. Osa vanemaid jätavad lapsed koju, et need ei nakatuks.