Politseilisi tegevusi juhtinud politsei– ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tarmo Miilitsa sõnul möödusid kaks rasket tööpäeva suuremate vahejuhtumiteta, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

"Alates riigipiirist, kus inimestel tuli Eestisse pääsemiseks dokumentide kontroll läbida kuni Tallinna südalinna liikumispiirangutega arvestamiseni – see kõik kokku on politsei ja tema koostööpartnerite ning Eesti elanike koostöö, mida võib väga heaks pidada," sõnas peadirektori asetäitja. "Politsei vabandab veelkord kõigi nende ees, kelle igapäevaelu oli nende paari päeva jooksul paratamatult häiritud."

Peadirektori asetäitja lisas, et ka Eesti piiri ületanud külalised suhtusid ajutise piirikontrolli taastamisse üldiselt mõistvalt.

Kohtumise päevadel ja kohtades ei olnud olulisi vahejuhtumeid, mis oleks avaliku korra või julgeoleku mõttes kohtumist kuidagi seganud.

Välisdelegatsioonide sujuvaks liikumiseks tehtud suur töö osutus tulemuslikuks ning ületamatuid probleeme ei esinenud.

Suur osa välisdelegatsioonidest oli Eestist kella 18ks lahkunud.

Tavapärane linnapilt taastub Tallinnas reede südaööks, kuna erinevad logistilised tegevused ning liikluskorralduse muutmine võtab veidi aega.

17. aprillil kell 21 alanud ajutine piirikontroll lõpeb täna kell 21.

“Ohtlikke olukordi ei tekkinud, eile ärevust tekitanud kahtlane kaubik osutus tavaliseks kaubikuks, milles oli konteiner dokumentidega,” selgitas pressiesindaja Harrys Puusepp varem Kuku raadiole, et auto sattus politsei huviorbiiti seetõttu, et röntgenipilt näitas, et masinas on mingi kast ja ka politseikoerad näitasid masina vastu huvi üles.

Sanktsioneerimata meeleavaldusi Tallinnas ei toimunud. Ka piiril oli olukord rahulik ning kokku oli Puuseppa sõnul umbes 300 juhtumit, kui piiri ületanud inimesel polnud kaasas isikut tõendavat dokumenti, kuid siis tehti inimese isik muid võimalusi kasutades kindlaks.