Stuudios võtsid sõna Hanno Pevkur Reformierakonnast, Indrek Saar Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, Kalle Muuli Isamaa ja Res Publica Liidust, Martin Helme Konservatiivsest Rahvaerakonnast, keskerakondlane Jüri Ratas ja Artur Talvik Vabaerakonnast.

Parlamendierakondade esindajad tõdesid, et ERRi läbi viidud uuring valimiskogu liikmete seas näitab üldjoontes üsna tõest pilti presidendikandidaatide toetusest. Kalle Muuli märkis siiski, et küsitlusi ei tasuks üle tähtsustada. "Kui meenutame 2001. aastat, siis polnud peaaegu ühtegi küsitlust, mis oleks öelnud, et Arnold Rüütel saab presidendiks."

Artur Talvik suhtub valimiskogu liikmete öeldusse kahtlevalt, kuna ta on kogenud, et presidendikandidaatidega kohtudes räägivad nad kandidaatidele erinevat juttu.

Kandidaatide toetusuuringute tulemused on Indrek Saare sõnul adekvaatsed. "Meil on neli kandidaati, kes sinna [teise vooru - toim] võivad jõuda, ja üks, kes sinna ei jõua," oli ta kindel.

Jüri Ratase hinnangul on neljal kandidaadil reaalne võimalus valimiskogu teise vooru jõuda. Hanno Pevkuri arvates on reaalsemad võimalused Mailis Repsil, Marina Kaljurannal ja Siim Kallasel. Ta tõdes, et populaarseimad kandidaadid on küsitluste järgi samuti Kaljurand ja Kallas.

Martin Helme kinnitas, et kui teises voorus on "kaks Reformierakonna varianti", siis paneb tema hääletuskasti tühja sedeli, kuna mõlemad kandidaadid on tema jaoks vastuvõetamatud.

Loe "Foorumi" arutelu blogist!

Presidendivalimiste valimiskogu esimene hääletusvoor toimub laupäeval, 24. septembril kell 12.