Eestis on .eu domeeni registripidajaks Zone Media OÜ. Firma esindaja Jaanus Puttingu sõnul on nad avaldusi kogunud juba paar nädalat ning saadavad täna mitusada avaldust võrguaadresse registreerivale organisatsioonile EURid (The European Registry of Internet Domain Names — Euroopa internetidomeenide register), kirjutab Postimees.

Avalduste täpset arvu ega firmade nimesid ei soovinud Zone Media avaldada.

“Huvi on olnud suur ja arvatavasti homme (täna — toim) kasvab see veelgi. Peaasjalikult taotlevad uut domeeninime just suuremad organisatsioonid,” ütles Putting.

Tänasest 7. veebruarini võtab EURid vastu taotlusi vaid kaubamärkide omanikelt ning riigi- ja kohalike omavalitsuse asutustelt. Pärast 7. veebruari saavad .eu domeeninime taotleda ka ettevõtted või tootenimed, mis pole alati kaubamärgina registreeritud.

7. aprillist muutub registreerimine veelgi vabamaks ning taotlusi võivad esitada ka eraisikud ja seltsid-ühingud.

AS Kalev on pressiesindaja Ruth Rohti kinnitusel juba esitanud taotluse www.kalev.eu ja veel paari oma kaubamärgi nimega domeeni registreerimiseks.

“Peame seda oluliseks ning vajalikuks, kuna oleme osa ühtsest Euroopa majandusruumist. Meil valmib sel kuul uus kodulehekülg, kus oleme senisest enam arvestanud ingliskeelsete külastajatega. Neile on eraldi alamleht, mis hiljem dubleeritakse ka www.kalev.eu aadressile,” ütles Roht.