faktikontroll

Saatejuhid Andres Kuusk ja Lauri Hussar tõstatasid tõsise teema: kui palju Ukraina põgenikke või üldse põgenikke oleks Eesti valmis vastu võtma ja meie ühiskonda sulandama. Kui Hussar küsis Eesti Iseseisvuspartei esindajalt Veiko Rämmelilt, et miks nad on ennustavad, et Eestisse tuuakse juba sel aastal 5000 immigranti, vastas Rämmel üsna uduselt.

Eesti pagulasabi kodulehel on näiteks, et siia tuleb oluliselt vähem pagulasi:

Alates 1997. aastast, mil Eestis võeti vastu pagulasseadus ja Eesti liitus ÜRO 1951. aasta pagulasseisundi konventsiooniga, on Eestile esitatud kokku 550 varjupaigataotlust (2014. a. III kvartali seisuga, vt PPA statistikat).
Kõige enam on varjupaigataotlejaid olnud Vene Föderatsioonist (70), Gruusiast (67 inimest), Ukrainast (42), Süüriast (37) ja Afganistanist (36).

Dialoog tervikmahus:

Lauri Hussar: Veiko Rämmel - ma lugesin ühte programmilõiku – kuna tervet programmi te ei avalda – aga sellest programmilõigust lugesin välja seda, et juba sellel aastal tuuakse Eestisse 5000 immigranti. Millele tuginedes te nii väidate?

Veiko Rämmel: Kas te olete lugenud sellist netiajakirja nagu Meie Kirik? (Kehva diktsiooni tõttu oli keerukas aru saada täpset nime, kas "Meie Kirik" või  "Meie Kiri"; samuti oli keerukas tuvastada algartiklit, millele Rämmel vihjas - Toim.)

See on ilmselge, tähendab me..

Lauri Hussar: Millele tuginedes väidate seda?

Veiko Rämmel: Seal oli üks artikkel, ma tõesti ei mäleta...

Lauri Hussar: See artikkel väitis?

Veiko Rämmel: Jajah. Ma üldiselt ei usu ajakirjandust, aga kui me vaatame, mis on Rootsis või teistes Skandinaavia riikides, siis ma üldse ei imesta. Me oleme ju kõik nii head, sest ... see sõna on vist tabu, eks ... neegrid rõõmsalt sisse ja siis me imestame.

Saade jätkus. 

ETV Valimisstuudiot saad järelvaadata siit!