Lauristin ütles allkirja andes, et vaesuse vastu seismine saab Euroopa Parlamendis olema üks tema tegevustest, täpsemalt pühendab ta ennast kodanike sotsiaalsete õiguste kaitsele nagu on teinud seda senimaani Eestis.

Lauristini sõnul tuleb Euroopa Liidul rohkem tegeleda inimväärset toimetulekut tagava sissetuleku kindlustamisega kõigile töötajatele, kõigile Euroopa Liidus elavatele lastele võrdsete kasvutingimuste tagamisega ning väärikat ja tegusat vananemist võimaldava keskkonna loomisega kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides.

Euroopa Komisjoni ellukutsutud EAPN võrgustiku üleskutsele allkirja andnuid on pea igast suuremast erakonnast - Liisa Pakosta, Yoko Alender, Laine Randjärv, Eerik-Niiles Kross, Aivar Sõerd, Tarmo Kruusimäe, Oudekki Loone, Natalja Kitam, Yana Toom.

Üksikkandidaatidest on üleskutset toetanud Indrek Tarand ja Tanel Talve.

Ootame ühtlasi, et kandidaadid järelejäänud europarlamendi valimiste eelsel ajal EAPN üleskutse allkirjastavad, mis tähendab ühtlasi kinnitust, et valituks osutudes aitavad nad kaasa vaesuse ja tõrjutuse vähendamisele Euroopas, kui oma kodumaal.