Tartu tervishoiu kõrgkooli õppeinfosüsteemi (ÕIS) kaudu laekus tudengitele õppekoordinaatori kiri, kus teavitati üliõpilasi, et kõrgkooli rektor Anneli Kannus (IRL) kandideerib riigikokku. Teadaandes oli edastatud ka tema kandidaadinumber ja viide valimisplatvormile, teatas EÜL.

Eesti üliõpilaskondade liidu juhatuse esimees Sigrid Västra sõnul riivab see juhtum eetilisi väärtushinnanguid. "Õppeinfosüsteem on õppekorralduse infovahetuskeskkond, mis annab üliõpilasele vajaliku teabe õppekavade, tunniplaani ja enda õpitulemuste kohta. Tartu tervishoiu kõrgkooli rektori ja õppekoordinaatori õppeinfosüsteemi kasutamine valimisinfo edastamiseks on lubamatu. See on võimu kuritarvitamine isiklikes huvides. Avalikule teenistusele omaselt peaksid kõrgkoolide juhtkonnad ja töötajad pidama oluliseks üldist organisatsioonisisest ja poliitilist kultuuri, aktsepteerima iga inimese isiklikke seisukohti," ütles ta.

"EÜL mõistab hukka igasuguse parteipoliitilise info edastamise kõrgkoolides, olgu selleks mistahes infokanal. See on põhimõtteline, ebaeetiline, vale ja taunitav," lausus Västra.