Kõik on seaduslik. Kui meie korraldame corrida, siis teeme seda muidugi seaduse piires. Loomakaitseseadus ütleb, et ei või pidada loomavõitlust. Corrida ei ole loomavõitlus.

Hispaanias tähendab corrida tegelikult jooksu ja Paides toimuv pole härjavõitlus, vaid pullide jooks. See on midagi muud kui võitlus. Me ei tee pullidele haiget, me ei tapa neid. Toimub veretu etendus.

Korraldajatena näeme seda hoopis muus valguses kui sadistliku orgiana. Loomakaitsjad teavad väga hästi, et me ei tee tapmist ega lase seal aadrit, aga sellegipoolest kasutavad nad samu võtteid. Meiega pole nad dialoogi astunud. Muidugi ei sööda loomi kohapeal ära, sest loomaliha ei kõlbagi kohe süüa.

Piletite müük hetkel seisab, sest on tekkinud teatavaid probleeme, aga oleme endiselt valmis asja korraldama ja teeme selleks kõik, et üritus toimuks. Üritus võib ära jääda, kui teatud korporatiivne seltskond põllumajandusministeeriumi ametnike näol teeb ületamatuid põhimõttelisi takistusi, mida pole võimalik ületada. Ehk siis ainult selle nimel, et corrida ei toimuks, ei saa me puhtfüüsiliselt loomi Eestisse. See on aga kiuslik, mitte sisuline vastuseis. Siiani selle kohta fakte pole ja loodame asuda dialoogi kõrgemate veterinaarvõimudega.

Kahtlemata arvestasime juba alguses, et rünnakud tulevad ja oleme valmis ka ümarlauaistumiseks loomakaitsjatega. Räägiks asjad lahti, mis on corrida.